Salı günü Karasu Belediyesi Haziran ayı meclisi 9 madde ile gerçekleştirdi. 8. maddede yer alan arsa satışları ile ilgili mecliste gerginlik yaşandı. Karasu Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Mustafa İngenç ve Şakir Şen, satışlarda önce halk ve vatandaşın bilgilendirilmesi gerektiğini söyleyerek bu durumdan mahalle muhtarlarının dahi haberinin olmadığını iddia etti.

GEREKENİ YAPIN

MHP’li Meclis Üyesi Fatih Şentürk ise, Hürriyet Mahallesi Muhtarı ile görüştüklerini hatta arsayı kendilerinin satın almak istediklerini bu konuda da yardım talebinde bulunduklarını ifade ederek insanların yanlış yönlendirmemesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine ise İngenç, “Fatih beyin şahsıma kullandığı ‘Yalan yanlış’ ifadesini geri almasını istiyorum. Yoksa yasal işlem başlatacağım” dedi. Şentürk ise, “Siz mahalle muhtarlarının haberi yok dediniz. Bunun üzerine yanlış bilgilendirme yapmayın dedim. Sözümü geri almıyorum. Gereken işlemi yapabilirsiniz” diye konuştu.

DAR BOĞAZDAYIZ

CHP’li meclis üyelerinin sözlerinin ardından Başkan İshak Sarı ise, “İlan diye bir şey var. Bundan da muhtarın haberi var. Onların isteği üzerine arsalar satışa çıktı. Sinir kat sayım artıyor. Bu konu ile ilgili edebiyat yapmaya gerek yok. Bugüne kadar 108 dönüm arsa Karasu Belediyesi’ne kazandırdık. Bugüne kadar satışa çıkarttığımız arsalar, kazandırdıklarımızın çeyreği dahi etmiyor. Burada hem sizin partiniz hem de diğer halk, paranın bol olduğu zamanlarda arsa satışı yapılırken bağırıp çağırmadı. Vakti zamanındaki gibi takas tukazımız yok. Şimdi dar boğazdayız ve keyfiye iş yapmıyoruz. Bir liranın harcarken bile beş yüz kere düşünüyoruz. 60 milyon TL’ye ihtiyacımız var. Karasu Belediyesi borçlarını kapatma noktasında. Bu borçlar bitecek ki vatandaşın talepleri noktasında sıkıntı çekmeyelim” diyerek maddeyi oylamaya sundu ve madde oy çokluğu ile kabul edildi.  

Güler Çınasoğlu’nun haberi