Türkiye Çevre Haftası’nda Karasu Belediyesi, diğer kamu kurumlarıyla “Temiz deniz, temiz dünya” temalı ve “Temiz bir dünya için denizlerimizi temiz tutalım” sloganı ile Cuma günü Sahil Park’ta etkinlik düzenledi. Etkinlikte Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri stant kurarak şebeke suyunda klor ölçümü, ambalajlı ve şebeke suyunda bakteriyolojik tahliller yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Ayrıca deniz suyu numunesi de alınarak mikrobiyolojik inceleme de yapıldı.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Programda, Cankurtaran Amiri Samet Karaca, çeken akıntıdan nasıl kurtulabilirsiniz broşürlerini öğrencilere dağıtarak, “Ailenizden habersiz denize girmeyin” uyarısında da bulundu. Karasu Belediyesi Çevre Koruma Şefliği ekipleri standı ziyaret edenlere Karasu Sahili ve Mavi Bayrak ile ilgili bilgi vererek şapka dağıtımı yaptı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ise Sahil Park’a mini parkur kurarak öğrencilere spor yaptırdı. Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı programda konuşma yaparak, farkındalık oluşturmak ve çevre duyarlılığını arttırmak için bu etkinliklerin önemli olduğunu vurguladı.

EN GÜZEL TEMİZLİK KİRLETMEMEK

Başkan Sarı, “Çocuklarımıza, geleceğimize temiz bir dünya bırakmak için mücadele veriyoruz. Biz bir slogan ürettik. “En güzel temizlik kirletmemektir.” Biz önce çocuklarımıza kirletmemeyi öğreteceğiz. Etrafımızı kirlettiğimiz de hastalıkları bizler ortaya çıkarıyoruz. Biz dünyayı ciddi bir şekilde kirletiyoruz. Kirletmeyelim ki çevremizde sağlıklı yaşam sürdürelim” ifadelerini kullandı. Başkan Sarı’nın konuşmasının ardından öğrencilere ve katılımcılara kurabiye ve meyve suyu dağıtıldı. Eldiven ve çöp poşetlerini ekiplerden alan öğrenciler, Karasu Sahili’nin önündeki çöpleri temizledi. Öğrencilerin temizliği sırasında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine bağlı dalgıçlar öğrenciler için dalış yaptı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi