Deprem bölgesine yaptığı yardımlarla adından söz ettiren Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu, bu kez SMA hastası Karasulu Karan Reis için el ele verdi. 500 öğrencisi olan okul, 23 bin TL yardım topladı. Okulun anasınıfı öğrencilerinden Defne Günenç ise evdeki kumbarasını Karan bebek için bağışladı. Kocaman kalbi ile yüreklere umut tohumlarını bir kez daha eken Günenç, kumbarayı Karan bebeğin babası Özkan Reis’e teslim etti.

KARAN SAĞLIĞINA KAVUŞSUN

Okul Müdürü Orhan Bülbül, “Valiliğimizin onayıyla gerçekleştirilen minik Karan’ın tedavisi için düzenlenen yardım kampanyasına okul olarak elimizden geldiğince destek olmak için harekete geçtik, hak ettiği tedaviye ulaşması için kolları sıvadık. Gerekli sınıflarımızda duyarlılık çalışması yaptık ve yardım zarflarımızı velilerimizi ilettik. Dönüş olarak da bizi mutlu eden bir rakam ortaya çıktı. 23 bin TL’lik desteği teslim ettik. İnşallah kısa zamanda çocuğumuz sağlığına kavuşur, gerekli miktar toplanır ve çocuğumuz ilacını temin eder. Tek dileğim Karasu olarak toptan bu olaya sahip çıkalım bu yavrumuzu sağlığına kavuşturalım. Destek olan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederim” dedi.

DUYARLI OLMALIYIZ

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre ise, “Yardımlaşmanın ne demek olduğunu Karasulular olarak deprem bölgesine yaptığımız çalışmalarla zaten aktarmıştık. Karan için geri kalan miktarın çok daha hızlı bir şekilde toparlanacağına inanıyoruz. Ayrıca Karan Bebek Yaşasın kampanyasına Karasu’daki bütün STK’lar, spor kulüpleri, işadamları, duyarlı vatandaşlar, Karasulu olup il dışında yaşayan herkesin de destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Karan bebek bütünleşmemiz, birlikte olmamız için bir başlangıç olsun. Karasu’da yapılması planlanan her güzellikte böyle kenetlenmemizin de ilk adımı olsun” dedi. Emre, yardım kampanyasında emeği geçem tüm öğrencilere, eğitimcilere, okul aile birliğine ve velilere teşekkür etti.

KUMBARASINI BAĞIŞLADI

Okul Aile Birliği Başkanı Neslihan Albayrak ise, “Biz Sakaryalılar olarak bu ilacın parasını toplayamazsak çok üzülürüz diye düşünüyorum. Gerçekten çok duyarlı, arkadaşlarımız, vatandaşlarımız el birliğiyle yardımları toplayacaktır. Biz elimizden gelen her şeyi yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” sözlerini kullandı. Okulda dağıtılan zarflardan elde edilen 23 bin TL’lik bağış, yardım koordinatörlüğünü yürüten Candaş Erdoğan’a teslim edildi. Programda SMA hastası Karan Reis’in babasını Özkan Reis’in de yer aldı. Baba Reis, yardımda bulunan herkese teşekkür ederken, kumbarasını oğlu Karan’a bağışlayan Defne’ye ayrıca teşekkür etti. Reis, minik Defne’ye oğlunun ilacına kavuşmasının ardından kendisiyle tanıştırma sözü de verdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi