Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, kuzey sahillerinde tüm hazırlıklarını tamamlayıp 15 Haziran itibariyle cankurtaran faaliyetlerine başladı. Cankurtaran ekipleri, Kaynarca ilçesinde 2 kule ve 2 personel; Karasu ilçesinde 29 kule ve 45 personel ile Kocaali ilçesinde 14 kule ve 20 personelle cankurtaran ekipleri yaz sezonu boyunca hizmet verecek.

Cankurtaran Grup Amiri Samet Karaca, “Cankurtaran ekiplerimiz, sezon öncesi test ve eğitimlerden geçti. Başarıyla eğitimlerini tamamlayan personelimiz, ilk yardım eğitimi, kazazedeye müdahale ve suda boğulma eğitimi alarak profesyonel cankurtaran oldular” dedi.

Teknik ekip olarak daha donanımlı hale gelindiğini dile getiren Karaca, “Geçen yıl 4 olan jetski sayımız bu yıl 6’ya çıkartıldı. Bir adet de botumuz mevcut. Bir adet ATV aracı alındı. Otomatik defibilatör gibi teknik malzemelerimiz de mevcut” diye konuştu.

Karaca, “Geçen yıl Karasu’da 1,5 milyon kişiyi ağırladık. Bu yıl sayının artması bekleniyor. Önümüz bayram olduğu için tedbirlerimizi arttırdık. Personel sayımızı bu yıl 70’e yükselttik. 3 idari personelimiz de mevcut. Bu kadroyla üç ilçeye hakim olarak sezonu tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Cankurtaran Grup Amiri Samet Karaca, “Dışarıdan gelen tatilcilerimize tavsiyemiz, cankurtaran olan bölgelerde denize girilmeli. Personelimizin uyarılarına kulak vermeleri. Karadeniz’de RİP akıntısına kapılan vatandaşlarımızın da akıntıya karşı yüzmemelerini ve ekiplerimiz dışında boğulma olaylarına müdahale etmemelerini istiyoruz” uyarısında bulundu.