Eczanelerde yaz uygulaması 13 Haziran Salı günü başlıyor. Eczacılar Odası Karasu – Kocaali Bölge Temsilcisi Yakup Altıntaş, “13 Haziran’dan itibaren ilçemizde çift nöbetçi eczane uygulamasına geçeceğiz. Ayrıca kapanış saatlerimizi de 19.00 olarak güncelleyeceğiz” diyerek uygulamanın 8 Eylül Cuma günü de sona ereceğini sözlerine ekledi.

ÇAPRAZ UYGULAMA

Nöbetçi eczane sisteminin çaprazlama olacağını vurgulayan Altıntaş, “Yaz sezonunda her akşam nöbetçi eczane bir tane merkezde bir tane de merkezin dışında olacak. Yani merkezin dışında bulunan ya hastanenin karşısında ya Aziziye Mahallesi’nde ya da Plaj Caddesi’nde bulunan eczanelerden biri nöbet tutacak. Bu uygulama ile vatandaşımızın da büyük bir sorununu ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

BU YIL İLK

35’ten az eczane sayısı olan ilçelerde tek nöbetçi eczane uygulamasının olduğunun altını çizen Altıntaş, “Bizim ilçemizde kırsal mahalleler haricinde toplam 22 eczane bulunmakta. Fakat Karasu’da yazın nüfus yoğunluğu olduğu için çift eczane uygulamasını yapıyoruz. Bu yıl ilk defa uygulayacağımız çapraz eczane sistemin de fedakarlıkta bulunarak ortak görüşe varan ve vatandaşın refahını kendi maddi kazancından üstün gören meslektaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi