Karasu’ya hayran kaldı

 

İstanbul’dan beş yıl önce Karasu’ya gelerek Karasu’ya hayran kalan ve ilçeye yerleşen şair ve yazar Songül Bulut, ev aldığı Ekşioğlu Yeşil Vadi 1 sitesinde bir edebiyat kulübü kurdu. Edebiyat kulübünün ilk günlerinde sadece 4 gencin yer aldığını belirten Bulut, bu sayının çok kısa sürede 30’ları aştığını ve çevre sitelerden de katılım gerçekleştiğini belirtti. “İlk olarak site bahçesinde ve kameriyelerde kitap okumaya başladık” diyen Bulut, “Site içerisindeki gürültüler, zamanla kitap okuyan kişi sayısı arttıkça da azaldı. Yaz başından beri günde en az bir saat kitap okuma etkinliği gerçekleştirmeye başladık” şeklinde konuştu.

 

 

Ekşioğlu’ndan büyük destek

 

Karasu’da bir ilke imza atan ve “Sitemizde bulunan gençlerin kitap okuma alışkanlığının çok düşük olması adeta canımı yaktı” diyen şair ve yazar Songül Bulut, bir edebiyat kulübü kurmayı ve arkadaşlarını bu kulüpte toplamayı düşündüğünü söyledi. İlk olarak 4 kişiyle başlayan okuma saatlerinin kısa sürede 30 kişiyi aştığını ve de bu sayının hızla artmaya devam ettiğini belirten Songül Bulut, “Site yönetimimizin ve Hasan – Kemal Ekşioğlu’nun da büyük destekleriyle edebiyat kulübümüz, artık büyük bir sanat evine dönüştü. Kendileri bize ücretsiz olarak sitenin en güzel, en merkezi yerini tahsis ettiler. Biz de buraya Hasan ve Kemal Ekşioğlu’nun, sosyal projelere imza ata, kıymetli anneleri Necibe Ekşioğlu’nun adını vermek istedik. Kendilerine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Projeye destek olan Yeşil Vadi 1 site yöneticisi İbrahim Ayvacı ise, “Gençlerimiz için kapsamlı bir proje başlattık ve ilgi de gördü. Site yönetimi olarak Songül Hanım’a her türlü desteği vermekteyiz. Bu projenin büyümesine destek veren Hasan ve Kemal Ekşioğlu’na da ayrıca teşekkür ederiz” dedi.

 

Coşkulu açılış

 

30 Temmuz Pazar günü gerçekleştirdikleri açılış töreni ile Necibe Hanım Kültür ve Sanat Evi’ni, Ekşioğlu Yeşil Vadi 1 Sitesi içerisinde faaliyete geçiren Songül Bulut ve site yönetimi, projeye site gençleri ve ailelerinin büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Büyük kültür projesi, Karasu’da bir tatil sitesinde kurulan ve çevre sitelerden de gördüğü ilgiyle hızla büyüyerek Karasu’da bir ilk olma özelliğine kavuştu. Kurdele kesiminin ardından site gençleri tarafından halk oyunu gösterileri sunuldu ve şiirler okundu. Bir düğün havasında geçen açılışa katılımın yoğun olması gözlerden kaçmadı. Etkinlik sonunda site sakinlerinden Atacan Şahiner’in Cansel Demir’e sürpriz evlilik teklifinde bulunması ise geceyi adeta taçlandırdı. Demir’in teklifi kabul etmesiyle açılış programı etkinlikleri geç saatlere kadar neşe içerisinde devam etti.