-

HER GÜN BİN 800 KİŞİYE YEMEK ÜRETİYORLAR (izle):

...

Karasu Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan ve hayırsever iş insanının adını taşıyan Avni Tarakçıoğlu Yemek Üretim Atölyesi, her gün bin 800 öğrencinin yemek ihtiyacını karşılıyor.

Meslek lisesinin Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri atölyede hem mesleki yeterliliğe ulaşıyor hem de mezun olduklarında ne tür bir işletme çalışacaklarını uygulayarak öğreniyorlar. Geçmiş yıllarda mezun olan öğrenciler ise atölyede halen usta öğretici olarak çalışıyor.

MALİYETİ BİR MİLYON LİRAYI GEÇTİ

Okul Müdürü Canan Erol, “Bu atölye hayalimizdi. Birkaç senedir faaliyete geçmeyi düşünüyorduk. Karasulu hayırsever iş insanı Avni Tarakçıoğlu’nun bağışladığı 450 bin lira ile atölyemizi inşa ettik. Milli Eğitim Bakanlığı da projemize destek vererek 630 bin liralık yatırımla iç donanımını oluşturduk. 4 bin 500 kişiye yemek üretecek kapasiteye sahibiz” diye konuştu.

Erol, “Karasu’da 7 lise, 11 çevre mahalle ilk ve ortaokulu olmak üzere toplam 18 okula hizmet veren yemek atölyesinde öğrenciler ve eğitimciler sabah saat 05:00’te üretime başlıyor ve saat 08:00’da okullara servis ediyoruz” ifadelerini kullandı.

27 Eylül itibariyle Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin Karasu, Kocaali, Kaynarca ve Ferizli meslek yüksek okullarına da yemek verdiklerini dile getiren Canan Erol, toplam bin 820 öğrenciye hizmet verdiklerini ve yılbaşından sonra 2bin öğrenciye ulaşacaklarını söyledi.

ÖNCE MASKE, ŞİMDİ YEMEK

Karasu Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin pandemi döneminin başında Sakarya’da maske üretimine geçen ilk meslek liselerinin başında geldiğini belirten Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Okulumuz, bugün de yemek üretimi ile yine Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlıyor. Bu çalışmada okul yönetimi, eğitimciler ve öğrencilerin ortak fedakarlığı söz konusu” diye konuştu.

Okul öğrencilerinden Ayşenaz Yılmaz, “Bu atölye sayesinde, pratikte gördüğümüz dersleri artık uygulamalı olarak da görebiliyoruz. Bu da bizim için büyük gir fırsat” derken Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Fatih Aydın ise “Usta öğreticilerimizden 12 tanesi, okulumuzun mezun öğrencilerinden oluşuyor. Geniş ekibimizle bin 800 civarı öğrencimize yine öğrenciler tarafından yemek üretimi yapılıyor dedi.

TAŞIMALI EĞİTİM ve MESLEK YÜKSEK ÖĞRENCİLERİ

Okulun eski öğrencilerinden usta öğretici Murat Aydın da her günün menü hazırlıklarının bir gün önceden yapıldığını ve her gün sabah 05:00’te üretime başlayarak saat 08:00’de paketlemeye geçtiklerini söyledi. Aydın, üretimin taşımalı eğitim kapsamındaki ve meslek yüksek okulu öğrencileri için yapıldığını da sözlerine ekledi.