Karasu Halk Eğitimi Merkezi (HEM) bünyesinde Resuller Mahallesi’nde açılan cenaze hizmetleri kursu tamamlandı. 19 Aralık 2025 tarihinde başlayan ve 6 hafta süren kursu başarıyla tamamlayan 15 kursiyere sertifikaları takdim edildi. Cenaze hizmetleri kursunda, dini usuller ve manevi hassasiyetler çerçevesinde eğitim verildi. Kurs süresince kursiyerlere yalnızca teorik bilgi değil, aynı zamanda sorumluluk bilinci ve gönül eğitimi de kazandırıldı. Kursun usta öğreticiliğini Tuba Eryılmaz üstlendi.
MAHALLELİDEN KURSA DESTEK
Öte yandan Resuller Mahallesi’nde ilk kez bu yıl açılan ve iki aydır faaliyetini sürdüren kadın giysileri dikimi kursunda 17 kursiyer, eğitimini sürdürüyor. Kursta kadınlara pratik dikiş, kalıp çıkarma ve temel dikiş teknikleri öğretiliyor. Usta öğreticiliğini Büşra Karakaş’ın üstlendiği kursa overlok makinesini mahalle sakinlerinden Muhammed Uyar bağışladı. Resuller Mahallesi eski Muhtarı Yusuf Sağır ise kurs için yer tahsisinde bulundu.
BİREYSEL ve TOPLUMSAL KAZANIM
Mahallede devam eden kursları ziyaret eden Karasu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Said Özkan, çalışmaları yerinde inceledi. Kursların önemine değinen Said Özkan, “Resuller Mahallesi’nde açılan bu kurslar hem toplumsal hem de bireysel açıdan çok kıymetli. Özellikle cenaze hizmetleri gibi hassas bir alanda bilinçli bireyler yetiştirilmesi son derece önemli. Kadın giysileri dikimi kursumuz ise kadınlarımızın üretime katılımını ve mesleki beceri kazanmasını sağlıyor” diyen Özkan, “Emeği geçen usta öğreticilerimize, destek veren mahalle sakinlerimize ve özveriyle kurslara katılan kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
GİYİM ÜRETİM-DİKİŞ KURSLARINA YOĞUN TALEP
HEM Müdürü Said Özkan, moda tasarım ile giyim üretim–dikiş kurslarına yoğun talep olduğunu belirtti. Özkan, geçen yıl 29 mahallede açılan kursların devam ettiğini ifade ederek, “Bu dönem Darıçayırı, Adatepe, Yuvalıdere, Çatalövez ve Resuller mahallelerimizde, muhtarlarımızın da desteğiyle Karasu Halk Eğitim Merkezimiz tarafından giyim üretim dikiş ve el sanatları kursları Ekim ayında açıldı ve halen devam ediyor. Bu mesleki ve teknik kurslarda 35 usta öğreticimiz görev yapıyor” dedi.
Esra Angün’ün haberi…







Next








