KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün'ün haberi


 

Koronavirüs önlemleri kapsamında seferlerine ara veren VİB Turizm, normalleşme adımlarıyla birlikte 4 Haziran Perşembe günü tarihi itibariyle Karasu ve Kocaali dahil tüm seferlerine yeniden başlıyor.

 

VİB Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Suat Akın konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Mola bitti, seferlerimiz 4 Haziran itibariyle vatandaşlarımızın yeniden hizmetinde. Bu ara süresince otobüslerimizin bakım ve yenileme işlemlerini gerçekleştirdiğimiz verimli bir süreç oldu” dedi.

 

Devlet tarafından tüm firmalarda İstanbul-Sakarya arası 100 lira olarak belirlenirken, VİB Turizm, yüzde 30’luk indirim yapmaya hazırlanıyor. Harem-Sakarya arası 50 lira, Esenler-Sakarya arası 70 lira olacağı belirtildi.

 

Öte yandan bilet satış işlemleri, yolcuların Kovid-19 ile ilgili durumlarını tetkik etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı bilişim sistemleri veri tabanı üzerinden Hayat Eve Sığar (HES) koduyla gerçekleştirilecek. Otobüsler, yüzde 50 yolcu kapasitesi ile seyahat edecek. 4 Haziran itibariyle İstanbul – Karasu – Kocaali seferleri de başlayacak.