-

Karasu Aziziyespor eski Antrenörü Süleyman Paşalı, uzun bir aradan sonra Öncü Karasu Gazetesi ve KarasuHaberleri.com İnternet Medyası Spor Müdürü Ramazan Marmara’ya konuştu. Antrenörlük yaptığı dönemi anlatan Süleyman Paşalı, 16 yaşında futbola Serdivanspor Kulübü’nde başladığını ifade etti.

İlk maçını Karasu’ya karşı oynadığını belirten eski Antrenör Süleyman Paşalı, “Lisansım yok sahanın arkasında top oynuyordum. Serdivanspor 8 kişi kalmış, 3 kişiye ihtiyaçları vardı. Takım kaptanlarından biri gelip bizi çağırdı. O zaman Karasu’ya karşı oynuyorlarmış biz girdik oyuna Karasu’yu 1-0 yendik” şeklinde konuştu.

Nejat Tayman hoca vasıtasıyla antrenörlüğe başladıklarını ifade eden eski Antrenör Paşalı, “Ben aslında antrenör olmayacaktım. Hocamın vesilesiyle uzun yıllar antrenörlük yaptım. Bana göre antrenör, bireyin gizli kalmış güçlerini ortaya çıkarır, doğal dinamizmi kuvvetlendirir” dedi.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIM

“Antrenör, dış çevre güçlere karşı üstünlük sağlamak amacıyla global faaliyetler olarak nitelendirdiğimiz eğitimi uygulatıcısıdır” şeklinde kaydeden Süleyman Paşalı, “Yani antrenör çamaşır yıkayan, lisans işerine koşan ayak işleri yapan biri değildir. Antrenör bir eğitmendir. Antrenör, fiziksel ve ruhsal bir öğretmendir” ifadelerine yer verdi.

Yarışma takımlarında antrenörün ceketinin kapının arkasında olduğunu da vurgulayan Paşalı, “İşler iyi gittiğinde ceket kapının arkasında asılı kalır ama işler kötü gittiğinde ‘Hocam verdiğiniz emekler için teşekkür ederiz ama yollarımızı ayırmak lazım’ denebilir. Tabi bu söylediğim yarışma antrenörleri için geçerli. Alt yapı antrenörleri ise, onların işleri güçleri okul bahçelerinde genç takım maçlarında futbolcular bulmak onları eğitmek A takım kadrolarına yetiştirmektir” şeklinde konuştu.

Paşalı, “Alt yapı antrenörlerinde birçok meziyet vardır ki onlar vazgeçilmezlerdir. Onların da ceketleri hep kapının arkasındadır” dedi. Oynadığı spor kulüplerine de değinen Paşalı, “Serdivanspor, Düzcespor, Şekerspor, Karadenizspor ve en son transferim Antalyaspor’a oldu. Orada da ayağım kesildi futbolu bıraktım. Bağcılarspor’da 9 yıl çalıştım 10 tane şampiyonluk çıkardım. Mahmutbey’de de 10 yıl çalıştım orada da 2002, 2015’te yılın antrenörü seçildim” diyerek halen sporu yakından takip ettiğini ve ihtiyaç halinde her türlü desteği vermeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.