-

Darıçayırı Beldespor Kulübü tarafından yayınlanan basın açıklamasıyla, Yuvalıderespor ile oynanan maçta orta hakemin yanlı ve kasıtlı kararlar uygulandığı iddia edildi. Kulüp yönetimi, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“26 Şubat Cumartesi saat 21:00’da Yuvalıderespor ile oynadığımız karşılaşmada 1-0 öne geçtik. Bizim gol atmamızla başlayan saha içinde karşı takım futbolcuları, saha dışında rakip taraftarların hakeme oynamasına rağmen ilk yarıyı 1-0 önde kapatan takımımız, ikinci yarının başlamasıyla gayet centilmence futbolumuza karşı Yuvalıderespor futbolcuları tarafından yapılan hakemi ablukaya alma hareketleri ve seyircilerinin küfürlerine dayanamayan maçın orta hakemi, bize karşı kışkırtılmıştır.

İkinci yarı, kaptanımız Murat Erdem ile rakip futbolcu, ikili mücadelede ceza sahasının dışında yerde kalmasına ve yan hakemin bile ceza sahası dışında olduğunu işaret etmesine rağmen penaltı vermesi, maçın ilk kopma anı olmuştur.

Maça denge gelmişti fakat hakem, akabinde her müdahalemize faul çalmaya başlamıştır. İkinci golde ise karşı takımın bariz ofsaytına ve bizim itirazlarımıza rağmen golü vermiştir. Bu itirazlardan üzerimize daha fazla gelmek isteyen maçın hakemi, ilk olarak Servet Öztürk’e kırmızı kart göstermiştir.

Bazı futbolcularımız, olayların kızışmasını engellemek için hakemi uzaklaştırmaya çalışırken yan hakemin itirazı ile maçın hakemi tekrardan bölgemize gelerek bir kırmızı kartı da Haldun Çot'a göstermiştir.

Bu zamana kadar ne rakip takıma ne de maç hakemlerine bir itiraz bile etmeyen takımımız, altını çiziyoruz (Her maç, kırmızı kart görmemize rağmen) maçın hakemi tarafından bir kışkırtma yaşanmıştır. İstenmeyen olaylar yaşanmıştır. Takım olarak büyük bir emek hırsızlığına maruz kaldık. Taktiri siz değerli sporseverlere bırakıyor ve destekleriniz için hepinize teşekkür ediyoruz”