-

Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Karasu Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan maraton, 14 Ağustos Cumartesi günü saat 18:00'da Karasu sahilinde gerçekleştirilecek. Yarışlarda küçükler-yıldızlar 2 bin 500 metre, gençler-büyükler 5 bin metre ve veteranlar-masterler 5 bin metre olmak üzere üç ayrı mesafeli kategoride koşulacak.

Maraton ile ilgili bilgi veren Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, “Sakarya’nın Karasu ilçesi, uzun kumsallara sahip. Eşsiz sahillerimizi bu tür etkinlikler ile değerlendirmek ilçemiz tanıtımı açısından önemli” dedi.

ULUSLARARASI HALE GETİRECEĞİZ

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç ise, “Uzun yıllar önce ilçemizde yapılan ancak ara verilen kum maratonunu geçen yıl pandemi gölgesinde yerel olarak yapmıştık. Buna rağmen çevre illerden de sporcular gelmişti” diye konuştu.

“Amacımız bu maratonu ulusal hatta uluslararası seviyeye taşıyıp Sakarya’yı marka haline getirmek” diyen Ataç, “Bunu önümüzdeki yıllarda gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Tün sporcularımızı ve yarış severleri bu maratona bekliyoruz” ifadelerini kullandı.