-

Karasuspor kısa devreli oynanacak olan BAL’a katılan üç Sakaryalı takımdan biri. Erenlerspor ve Hendekspor’a oranla, BAL’daki futbol yürüyüşüne farklı giren, İzmit’in iddialı BAL takımlarından olan Körfez Belediye ile evinde oynadığı ve 0-0 berabere kaldığı maç öncesi, takımın genç Teknik Sorumlusu Serdar Ergelen’le, Karasuspor’un bu seneki BAL’daki futbol yürüyüşünün altında yatan gerekçelerini, gelecekle ilgili düşüncelerini ayaküstü konuştuk.

FUTBOL TAŞLARI YENİDEN DÖŞENECEK

Serdivanspor ve Sapanca gibi önemli, iyi imkânlara sahip takımlar BAL’ katılmazken, ilçeden gerekli desteği alamayan, geçmişe göre sorunları daha fazla olan Karasuspor bu lige neden katıldı? Serdar Ergelen bu sorumuza şu yanıtı verdi:

“Karasuspor artık daha farklı olacak. Biz, Karasuspor’un futbol taşlarını yeni baştan inşa etmek adına bir adım attık. Balda düşme var olduğu zamanda biz bu lige katılacağımızı açıklamıştık. Bugün düşme olmaması bizi bağlamıyor. Düşme olsa da biz bu ligde olacağız ve farklı Karasuspor’un temellerini atmak adına, kafamızdaki yeni düşünceyi denemek adına futbol aklımızı santraya koyacağız”

GEÇMİŞE DÖNÜLMEYECEK

Karasuspor Teknik Sorumlusu Serdar Ergelen bugünün Karasuspor’un izleyeceği yol haritasını şu sözlerle açıkladı:

“Geçmişte bir yığın para ödeyerek Karasuspor’un inişlerini çıkışlarını çok izledik. Bugün biz, eskiye dönmek istemiyoruz. Peki, ne yapacağız? Şunu yapacağız: Genç, kendi yöresinin çocuklarına kucak açan, alt yapı düşüncesine sıkı sıkıya sarılan, kendi evinden beslenen, alt yapısına daha ciddi sarılan bir Karasuspor oluşturmak adına yola çıkıyoruz.

Tabii ki bu arada genç kadromuz içine bizim futbol aklımıza katkı yapacak, genç deneyimli oyunculardan da faydalanacağız. Sahadaki gençlerin futbollarını geliştirmek adına futbollarını örnek alacakları, onların futbol akıllarından faydalanacakları abileri de bu yeni Karasuspor yapılaşmasının içinde olacak.