KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

Önümüzdeki günlerde olağan kongresini gerçekleştirecek olan Karasuspor Yönetimi, kongrede aday olmama kararı aldı. Salı günü yapılan yönetim kurulu toplantısı sonrası yönetim kararını açıkladı. Karasuspor Yönetim Kurulu adına Kulüp Başkanı Mehmet Akbaş bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 

BU SEVDA BİTMEZ!

 

Büyük bir hevesle ve içimiz kıpır kıpır başladığımız görevimizi büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığıyla bırakıyoruz. Açıkçası göreve geldiğimizde boyumuzu aşan işlere girdik tesisimiz olsun ve o tesiste yüzlerce çocuk sesleri yükselsin onlara KARASUSPOR bünyesinde spor eğitimi dışında karakter, ahlak ve disiplin aşılayalım diye konuştuk durduk planlama yaparken.

 

Allah yardım etti, nasipmiş ya her şey rast gitti. Hayatımızdan ciddi ödünler vererek maddi manevi çok emek vererek başardık. Sekiz ay gibi kısa bir sürede kulübün kiralık olan koca tesisi, altyapısında 450 çocuğa hizmet eden spor kulübü haline geldi.

 

A takımımız, başımızı hiç yere indirmedi. Ligi lider bitirdiler ve Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükseldik. Taraftarımız, bu değişim içinde müthiş bir gelişime imza attı. Yönetim, takım ve taraftar el ele çok güzel işler yaptık. Ne küfür kaldı, ne kavga… Bunların hepsi gerçekleşti. Masal gibi değil mi?

 

KARASUSPOR, ilçemizin dışarıya açılan markasıdır. Çocukların hayallerini süsleyen tarihi, çok eskilere dayanan koca çınara hizmet etmekten hep onur duyduk, gurur duyduk. Bunların hepsi planlamaydı ve planımızda yer alan yaz futbol okulu, pandemi yüzünden sekteye uğradı. Ciddi gelir kaybı yaşadık.

 

Pandemi, kulübün her daim yanında olan esnafa da ciddi darbe vurdu. Yeni sezon için bütçe hesaplarımız alt üst oldu. Kulübün geçen seneki bütçesi 950 bin lira civarı, bu sene ise 1 milyon 500 bin lira civarında… Yani bütçede 600 bin liraya yakın açık var.

 

Kulübe her sene yardım eden insanlar ve firmalar aynı… Bütçedeki açığı devlet eli değmeden veya ciddi bir şirket sponsor olarak destek vermeden kapatmamız imkansız. Günlerdir hesap yapıyoruz, biz işin içinden çıkamadık. Önce Karasu kaymakamımız, daha sonra Karasu belediyemize gittik. Kurumsal şirketlerle temas kurduk. Hiçbir sonuç alamadık. “Gelin sponsor olun, bu yapılanmaya yazık olacak” dedik dinleyen oldu ama destek olan olmadı.

 

Dün (Salı) akşamı yönetim olarak toplantı yaptı, kongre kararı aldık. Önümüzdeki günlerde yapılacak kongrede yönetim olarak aday değiliz. Biz, beklediğimiz desteği göremedik ama bu günden sonra kulübü alacak yönetimlere desteğimiz sonsuz olacaktır. Bugüne kadar bize destek olan bütün iş adamları, esnaf ve taraftarlarımıza teşekkür ederiz. Hakkınızı helal edin…