Şampiyonluk mücadelesi

 

Karasu Kültür Turizm ve Fındık Festivali kapsamına alınan 2017 TFF Plaj Futbolu Karasu Etabı, sporseverlerin büyük beğenisini topladı. Karasu etabı turnuvasında Limandere Kültürspor, Yalı Sahilspor, Karasu Belediyesi KARSAŞ ve Sakarya Impulus takımları olmak üzere dört takım şampiyonluk mücadelesi verdi. Kıyasıya geçen mücadeleleri, Sakarya’nın sevilen spor sunumcusu Oktay Sarı, kendine has esprili anlatım şekliyle yaptı. Karasulu ve tatilci çok sayıda seyirci tarafından takip edilen müsabakaların başlama vuruşunu Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, TFF Sakarya Bölge Müdürü Ferruh Sezgin ve Fanatik Gazetesi Yazarı Oğuz Dizer birlikte yaptı. Plaj futbolu Karasu etabının hakemliğini ise Abdulkadir Demirağ, Suat Güz, Gökhan Kahyacık ve Mehmet Akıncık yaptı.

 

 

Heyecan dolu final

 

Heyecan dolu geçen maçlar neticesinde finale Yalı Sahilspor ve Limandere Kültürspor kaldı. Kalabalık bir seyirci topluluğunun takip ettiği final maçında Yalı Sahilspor, rakibi Limandere Kültürspor’u 4-2 mağlup ederek Karasu Etabı şampiyonluğunu ilan etti. Hakemin bitiş düdüğü ile birlikte Sahilspor futbolcuları sahanın ortasında toplanarak uzun süre sevinç gösterisinde bulundu. Futbolcular, bu şampiyonluğu kısa bir süre önce hayatını kaybeden Oğuzhan Bayrak’a armağan ettiklerini söyledi. Bu şampiyonlukla birlikte Karasu Yalı Sahilspor, 20-27 Eylül 2017 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan Süper Finaller’e katılarak Türkiye şampiyonluğu için Sakarya’yı temsil edecek.

 

Takım ve sporculara ödül

 

Turnuva sonunda kupa ve madalya törenine geçildi. Şampiyon Yalı Sahilspor’un kupasını, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Gençbay, SASKF Başkan Yardımcısı Cevat Ekşi ve TFF Sakarya Bölge Müdürü Ferruh Sezgin birlikte verdi. En centilmen takım plaketini turnuva ikincisi olan Limandere Kültürspor, SASKF Başkan Yardımcısı Cevat Ekşi’den aldı. En değerli oyuncu plaketini Yalı Sahilsporlu oyuncu Semih Bayrak, Gazeteci İrfan Nişancık’tan aldı. Gol kralı plaketini 4’er gol atan oyuncular arasında en çok asist yapan futbolcu olarak yine Yalı Sahilsporlu oyuncu Abdulkadir Baş almaya hak kazandı. Baş’a plaketini Fanatik Gazetesi Yazarı Oğuz Dizer takdim etti. En değerli kaleci seçilen Yalı Sahilspor kalecisi Burhan Varol, plaketini Karasuspor Kulüp Başkanı Hasan Özkan’ın elinden aldı.

 

Emeği geçenlere plaket

 

Takım ve sporculara madalya ve kupalarının verilmesinin ardından, Karasu etabı turnuvasında emeği geçen ve destek verenlere plaketleri sunuldu. İlk olarak TFF Sakarya Bölge Müdürü Ferruh Sezgin, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’na katkılarından dolayı bir plaket sundu. Plaketi, İspiroğlu adına Başkan yardımcısı Yakup Gençbay aldı. SASKF Başkan Yardımcısı Cevat Ekşi, Sakarya İl Hakem Kurulu Başkanlığı adına plaketi Sakarya İl Hakem Kurulu Başkanı Ercan Yıldırım’a takdim etti. Fanatik Gazetesi Yazarı Oğuz Dizer, desteklerinden dolayı Vizyon otel sahibi Hüseyin Yavuzyiğit’e plaketini verdi. Turnuva boyunca görev yapan Plaj Kamp Müdürü Hasan Aygüneş ve ekibine plaketini Karasuspor Kulüp Başkanı Hasan Özkan verdi. TFF Sakarya Bölge Müdürü Ferruh Sezgin’e plaketini Karasu Belediye Başkan yardımcısı Murat Çelik verirken, turnuvanın kendine has eğlenceli sunumunu yapan Oktay Sarı’ya da plaketini İşadamı Hüseyin Yavuzyiğit verdi. Karasu Belediye Başkan yardımcısı Hamza Uğur, TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü Yatay Gelişim Müdürü Sertan Kırağası’na plaketini takdim ederken, Karasu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kemal Ekiz de turnuva hakemlerine plaketlerini sundu. Son olarak da Sakarya İl Hakem Kurulu Başkanı Ercan Yıldırım’a plaketini Karasu Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç takdim etti. 

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA: