KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nazım Aktürk'ün haberi

 

Karaoğlan’ın seyir defteri

 

Zaman zaman Sakarya’dan bazı hakemlerle bir zamanlar 1.Lig, bu gün ise Süper Lig olan ligde düdük çaldılar. Bu gün ise bir hakem, Video Yardımcı Hakem (VAR) hakemliği ile beraber farklı bir konuma bürünen Süper Lig’de daha ilk yılında adını yükseklere taşıdı. Atilla Karaoğlan’dan bahsediyoruz.  Koronavirüs nedeniyle ertelenmek zorunda kalan Süper Lig’in içinde bayağı gezinen, kupada ve TFF 1.Lig’de de birçok maça çıkan Atilla Karaoğlan’ın hakem karnesine gelin hep birlikte göz atalım:

 

30 Maçlık karne

 

Atilla Karaoğlan, Süper Lig’deki ilk yılında  toplamda 30 maça çıkmış. Bu maçların içinde 9 Süper Lig (Fenerbahçe - Kayseri maçı Koronavirüs nedeniyle ertelenmişti) Bu maç da oynanmış olsaydı Süper Lig’de on maça ulaşmış olacaktı. 4 TFF Birinci Lig, 4 kupa , 4 dördüncü hakemlik ve 10  VAR hakemliğine imza atmış. Gelin şimdi Atilla Karaoğlan’ın yönettiği maçları isim isim önünüze koyalım:

 

4 TFF, 1 lig, 4 kupa

 

Atilla Karaoğlan’ın ilk yarı karnesi içinde 4 TFF 1.Lig ve 4 kupa maçı var. Karaoğlan, kupada Tarsus-Fenerbahçe, Kırklareli-Fenerbahçe, Galatasaray-Rize ve Manisaspor-Kayserispor maçlarında düdük çaldı.

 

9 süper maç

 

Karaoğlan’ın ilk yarı düdük çaldığı ve de başarılı olduğu için MHK’nin gözüne girdiği 9 maçı var. Bu maçlar sırasıyla şöyle: Gazişehir-Gençlerbirliği, Sivasspor-Ankaragücü, Kayserispor-Kasımpaşa, Gazişehir-Denizlispor, Başakşehir-Kasımpaşa, Antalyaspor-Göztepe, Alanyaspor-Genclerbirliği, Kasımpaşa-Denizlispor ve Alanyaspor-Gazişehir. Bu maçların içinde bir ayrıntı, Karaoğlan üç kez Gazişehir, iki kez  Denizlispor, iki kez Kasımpaşa, iki kez de Alanya maçlarına çıkmış. Atilla Karaoğlani son hafta Koronavirüs tehdidi erteleme getirmeseydi, 10.maçında Fenerbahçe-Kayseri maçında düdük çalacaktı.

 

 

Sakarya’da bir maça çıktı

 

Süper Lig’de ilk yılında Video Yardımcı Hakem (VAR)’ın da yeni uygulama olarak devreye girmesinin ardından maçtan maça koşan Atilla Karaoğlan, lig bitmeye koşarken kendi şehrinde sadece bir maçta düdük çalabildi. Karaoğlan, Sakarya Süper Lig’de B Grubu’nun derbisinde Erenlerspor-Sapanca Gençlik maçında düdük çaldı ve kendi evinde hakemlik resmi verdi.  Şimdi de Atilla Karaoğlan’ın Süper Lig’in geride kalan zaman dilimi içinde çıktığı VAR maçlarına bir göz atalım:

 

10 VAR maçı mevcut

 

Atilla Karaoğlan, Video Yardımcı Hakem (VAR)’da başarılı performans göstermesi sonucunda 10 VAR görevi aldı. Sivasspor-Galatasaray maçında Sivasspor lehine verilen penaltıyı tespit eden VAR hakemi olarak gündeme oturan Atilla Karaoğlan, sırasıyla şu VAR maçlarında görev yaptı:

 

Denizlispor-Konyaspor, Konyaspor-Gençlerbirliği, Denizlispor-Rizespor, Göztepe-Galatasaray, Beşiktaş-Malatyaspor, Kayserispor-Fenerbahçe,  Başakşehir- Gençlerbirliği, Beşiktaş-Gazişehir, Alanya-Beşiktaş, Sivasspor-Galatasaray