Karasu Atatürk Bulvarı trafiğe kapalı alan girişindeki Atatürk heykeli önünde kurulan sahnede, Cuma günü coşku dolu bir kutlama yapıldı. Kutlama programında, şampiyonluk kupası ilçemize geldi ve Karasusporlu futbolcuların elleri üzerinde yükseldi. Program sonunda Karadeniz müziğinin sevilen sesi Oflu Kadir, bulvarı dolduran Karasululara müthiş bir konser verdi. Kutlama programına Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (SASKF) Başkanı Yaşar Zımba, Karasuspor Eski Başkanı ve Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, Karasuspor yönetimi, futbolcular ve taraftarlar katıldı.

 

Şampiyonluk kutlama programının sunumunu Ertürk Muti yaptı. Sahneye ilk olarak Başkan İspiroğlu geldi. Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, yaptığı konuşmada “Bu şampiyonlukta emeği geçen, başta sporcularımız ve yöneticilerimiz olmak üzere, yağmur çamur demeden, her şartta kulübünü yalnız bırakmayan değerli Karasu halkı ve taraftarımızı kutluyorum” dedi. Şampiyonluğun en büyük mimarının Karasulular ve Karasuspor taraftarının olduğunu belirten İspiroğlu, “Sizler olmasanız, bu kardeşlerimiz şampiyonluğa erişemeyecekti. Hangi maça gittiysek, büyük Karasuspor taraftarımızı orada bulduk ve 90 dakika susmadıklarına şahit olduk” ifadelerini kullandı. İspiroğlu, BAL’da Karasuspor’a başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

 

FOTO GALERİ 1: Şampiyonluk Kutlaması [tıklayın]

 

FOTO GALERİ 2: Oflu Kadir Konseri [tıklayın]

 

İspiroğlu’nun konuşmasının ardından sahneye, Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (SASKF) Başkanı Yaşar Zımba geldi. Zımba, “Bir sezon boyunca gösterdiği mücadeleden dolayı Karasuspor’u tebrik ediyorum. Karasuspor, mücadele etti, hak etti ve BAL’a yükselmeye hak kazandı. Kimse buna leke süremez. Herkes bu mücadeleyi gördü, hak eden de şampiyon oldu. Karasuspor’a BAL’da başarı diliyorum ve düşmemesi için ve ilçemizi, ilimizi daha büyük liglerde temsil etmesi için de temenni de bulunuyorum. En büyük alkışı da Karasuspor taraftarı hak ediyor” ifadelerini kullandı.

 

Zımba’nın ardından Karasuspor Kulüp Başkanı Hasan Özkan sahneye geldi. Özkan, “Şampiyonluğu önce Karasuspor taraftarına sonra Karasu halkına armağan ediyoruz. Sizlerin desteği olmaza bizlerin mücadelesi yarım kalırdı. Futbolcularımız yoruldu, terledi, sizlerin desteğiyle güç buldu. Öncelikle sizlere ve futbolcularımıza, sonra destek veren, gönül veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Murat Çelik ise, “Karasuspor’u kapanma durumundan şampiyonluğa taşıyan herkese sonsuz teşekkürler. Bu başarı ilçemize az bile… Daha büyük başarılar hep birlikte…” diyerek takımı tebrik etti.

 

Konuşmaların ardından futbolcular tek tek sahneye davet edilerek madalyaları takıldı. Madalya töreni sonrası SASKF Başkanı Yaşar Zımba’ya, desteklerinden dolayı Mustafa Gazioğlu’na ve Karasuspor Başkanı Hasan Özkan’a, Mehmet İspiroğlu adına plaketler takdim edildi. Ardından beklenen an geldi ve Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (SASKF) Başkanı Yaşar Zımba 2016-2017 şampiyonu Karasuspor’un kupasını sahneye getirerek Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Kulüp Başkanı Hasan Özkan, eski başkan İsmail Hakkı Topaloğlu, teknik kadro ve futbolcular ile birlikte şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı. Kutlamaların ardından Karadeniz’in sevilen sanatçısı Oflu Kadir, Karasu Atatürk Bulvarı’nı dolduran kalabalığa coşku dolu bir konser verdi.