KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Nevtan Angün'ün haberi

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni yasak ve zorunluluk uygulamaları getirildi. Sokağa çıkma yasağı ilan edilmemiş olsa da bu yasaklara yakın uygulamaların zorunlu hale getirilmesi gözlerden kaçmadı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ulusa seslenerek yeni uygulamaları duyurdu. İşte Sakarya’yı da yakından ilgilendiren tedbirler:

 

- Sakarya’nın da içerisinde bulunduğu 30 Büyükşehir ve Zonguldak iline giriş çıkışlar durduruldu.

3 Nisan Cuma günü gece yarısından itibaren Sakarya’nın da içerisinde bulunduğu 31 şehre giriş ve çıkışlara izin verilmeyecek. Yakın akraba cenazesine gitmek isteyen vatandaşlar ile doktor sevki harici özel araçların giriş ve çıkışlarına müsaade edilmeyecek. Şehir dışında cenazesi olan kişiler gerekli kurumlardan seyahat izin belgesini aldıktan sonra şehir dışına çıkabilecek. Her iki zorunlu durumda da seyahatler, yine ilgili kurumların tahsis edeceği araçlarla gerçekleştirilecek. Giriş çıkış yasağı şu an için 15 gün süreyle uygulanacak. Sürenin uzatılıp uzatılmaması konusunda ileriki günlerde karar alınacak.

 

- Sokağa çıkmaları yasak!

Ülke genelinin tamamında 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri kimse sokağa çıkamayacak. Bu yaş sınırlamasına 1 Ocak 2000 ve üzeri doğumlu kişiler 20 yaş altı kısıtlamasına dahil edilecek.

 

- Maske takmak zorunlu!

Pazar yeri ile market ve süper market gibi toplu alışveriş alanlarında maskesiz bulunulmayacak. Bu alanlarda maske takmak kesinlikle zorunlu olacak. Ayrıca toplu olarak gerçekleştirilen çalışma ortamlarında da iş süresi boyunca maske takma zorunluluğu olacak.

 

- Mesafe konulacak

Kamuya açık alanlarda toplu hallerde durulmasına izin verilmeyecek. Sosyal mesafe en az 2-3 adım olarak belirlenecek.

 

Alınan tedbir kararlarına ve ikazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacak.