-

- Kademeli normalleşme dönemi tedbirleri, 17 Mayıs Pazartesi saat 05:00'dan 1 Haziran Salı günü saat 05:00'a kadar uygulanacak.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

- Sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi 21:00 ile 05:00 saatleri arasında, hafta sonu ise Cuma günleri 21:00 ile Pazartesi günleri 05:00 saatleri arasında uygulanacak.

- 65 yaş üzeri vatandaşlardan iki doz Covid-19 aşısını yaptırmış olanlar ile 18 yaş altındakiler için sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak.

- Hakkı olmasına rağmen Covid-19 aşısı olmayan 65 yaş üzeri vatandaşlar, hafta içi sadece 10:00 ile 14:00 arasında sokağa çıkabilecek.

ŞEHİRLERARASI SEYAHAT

- Sokağa çıkma kısıtlaması dışında kalan saat ve günlerde şehirlerarası seyahat serbest olacak. Otobüs, uçak ve tren gibi toplu taşıma araçlarında seyahat izin belgesi istenmeyecek.

KAPALI OLAN İŞLETMELER

- Yeme içme yerleri hafta içi 07:00 ile 20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20:00 ile 24:00 saatleri arasında ise sadece paket servis olarak hizmet verecek. Oturmalı müşteri kabul edemeyecek.

- 17 Mayıs Pazartesi ile 1 Haziran Salı günleri arasında kahvehane, çay bahçesi, sinema salonu, halı saha, internet kafe, yüzme havuzu ve spor salonları kapalı kalmaya devam edecek.

- Alışveriş merkezleri hafta içi 10:00 ile 20:00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Hafta sonları kapalı olacak. Perakende ve hizmet sektöründeki giyim, tuhafiye, zücaciye ve hırdavat dükkanları hafta içi 07:00 ile 20:00 saatleri arasında faaliyet gösterecek.

- Kademeli normalleşme döneminde pazar yerleri hafta içi 07:00 ile 19:00 saatleri arasında açık olacak. Hafta sonları ise pazar yeri kurulmayacak.

- Kamu kurum ve kuruluşlarındaki mesai başlangıç ve bitiş saatleri 10:00 – 16:00 olarak uygulanmaya ve uzaktan/dönüşümlü gibi esnek çalışma usullerinin uygulamasına devam edilecek.

EĞİTİM NASIL OLACAK?

- Kreşler ve anaokulları faaliyetlerine devam edebilecek, diğer okul ve sınıf seviyeleri için Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasına uygun hareket edilecek.

- Okul öncesi, özel eğitim merkezleri ile 8 ve 12. sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yüz yüze eğitime geçilecek. Diğer eğitim kademelerinde 1 Haziran 2021'e kadar uzaktan eğitime devam edilecek.

CEMİYET ve ZİYARET YASAK

- Evlendirme işlemleri yapılabilecek, nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler ile nişan ve kına gibi etkinlikler düzenlenemeyecek.

- Huzurevi, yaşlı bakımevi, rehabilitasyon merkezi ve çocukevleri gibi yerlerdeki ziyaretçi kısıtlaması 1 Haziran'a kadar sürecek.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.