Türkiye yarın yapılacak referanduma kilitlendi. 16 Nisan Pazar günü yapılacak ve anayasa değişikliğinin oylanacağı referandumda evet ve hayır oyları kullanılacak. Sandıktan evet oyları yüksek çıkarsa Partili Cumhurbaşkanlığı onaylanmış olacak. Hayır çıkması halinde ise parlementer sisteme devam edilecek. Peki seçim günü hangi yasaklar var? Ve bu yasaklar hangi saatler arası uygulanacak?

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Pazar günü saat 06:00’dan 24:00’a kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak.Eeğlence yerleri, oy verme süresince kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak.

 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan açıklamada, 16 Nisan’da anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak halk oylamasıyla ilgili yayın yasaklarının dün gece saat 00:00’da başladığı ve Pazar günü Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanacak saate kadar süreceği bildirildi.

 

NEREDE OY KULLANACAĞIM? Tıkla ve öğren

Oylarınızın geçersiz olmaması için BUNLARI OKUYUN! Tıklayın

17 Nisan Pazartesi tatil mi? Tıklayın