-

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime ara verilmesiyle uygulanacak olan uzaktan online eğitimin detaylarını açıkladı. 31 Aralık 2020 tarihine kadar verilen ara ise 4 Ocak 2021 tarihine uzatıldı. Selçuk’un açıklamasından önemli detaylar:

- 20 Kasım 2020 Cuma gününden 4 Ocak 2021 Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilecek.

- Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları da bu kapsamda olacak.

- Destekleme ve yetiştirme kursları ve takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacak.

- Bunun yanı sıra 5580 sayılı özel öğretim kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki "bireysel eğitimler" yüz yüze gerçekleştirilebilecek.

SINAVLAR ERTELENDİ

- 31 Aralık 2020'ye kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak, sınavlarla ilgili planlamalar salgın sürecinin seyrine göre ayrıca gerçekleştirilecek. Öğrenciler, sadece yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacak.

- Merkezî sınavlara hazırlanan öğrenciler için sınav müfredatının uzaktan eğitim sürecine uyumlu hâle getirilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Ayrıntıları önümüzdeki hafta kamuoyu ile paylaşılacak.

- 4 Ocak 2021 tarihinden sonra, okulların açılıp açılmamasına o günkü vaka sayılarına göre karar verilecek. Vakaların düşmesiyle birlikte okullar, kademeli olarak açılabilecek.