Çevre Haftası nedeniyle Sakarya sahilinde geniş kapsamlı bir temizlik etkinliği gerçekleştirildi. Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan yaklaşık 100 öğrenci, Karasu’nun Yeni Mahallesi sahilinde ve Karadeniz’de çöp topladı.

Öğrencilere, meslek yüksek okulu eğitimcileri ve Sakarya Sahil Güvenlik komutanlığı ekipleri de eşli ketti. Karada toplanan çöp ve atıklar, denizden balıkçı tekneleri yardımıyla toplanan çöpler, poşetlenerek belediye ekiplerine teslim edildi.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Suzan Yazıcı Arabul, “Çevre Haftası kapsamında 81 ille birlikte Sakarya’da da Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü talimatınca Sakarya ve Karasu’daki yurt öğrencileri ile Gençlik Merkezi çevre gönüllülerimizle birlikte Sakarya’nın kıyısında çevre bilincini geliştirmek amacıyla sahil temizliği etkinliği düzenledik” diyerek etkinlik hakkında bilgi verdi.

Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç ise Karasu’nun uzun bir sahile sahip olduğunu belirterek “Sahillerin temiz tutulması gerekiyor. Sahilleri temiz tutmakla birlikte öncelikle insanların sahilleri kirletmemesi gerekiyor” diyerek kumsalların temiz tutulması gerektiğine dikkat çekti.

Sapanca Meslek Yüksek Okulu Öğrencisi ve çevre gönüllüsü Müjgan Işık da gerçekleşen etkinliği “Hem bizim sosyalleşmemiz açısından hem de çevre bilinci açısından güzel bir etkinlik sundu. Arkadaşlarımızla birlikte görüş alışverişi yapma imkanı da bulduk” diyerek olumlu bulduklarını ifade etti.