9 OCAK SALI - 20:00 / KARASU KONFERANS SALONU: KAÇ BABA KAÇ

 

Komedi oyunlarının dahi yazarı Ray Cooney’in ustalık eseri olan “KAÇ BABA KAÇ” bu sezon yeniden yeni yorumuyla sahnelerde... Bir hastanenin doktorlar odasında geçen ve 2 saat boyunca düşmeyen temposu ile kahkahalar attıran kaç baba kaç, Rektörlüğe giden yolda çok önemli bir konuşma yapmaya çalışan Dr.David Morgan’ın başına gelen olayları anlatıyor. Aynı hastanede 18 yıl önce gönül ilişkisi yaşadığı kadının senden çocuğum var diyerek hastaneye gelmesiyle karışan olaylar David’in karısının gelmesiyle içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu şenliğin için hastanedeki doktorlar ve hemşireler ile birlikte bir rektör, bir polis, yaşlı bunak bir hasta ve 18 yaşında babasını arayan sinirli bir çocukta eklenince işte huzurlarınızda “KAÇ BABA KAÇ”

 

- "KAÇ BABA KAÇ" HABERİ OKUMAK İÇİN buraya TIKLAYIN

 

 

10 OCAK ÇARŞAMBA - 20:00 / KARASU KONFERANS SALONU: ŞOFÖR NEBAHAT

 

Aksaray, Aksaray, Aksaray” diye seslenir şoför milleti. Kimi gün işler kesat, bazen de teknesi bol ekmeğin. İşte Sipsi Vedat, Farozlu Şenol, Kalk Cemil, Filinta Kazım ve İstepne Mustafa bu yokuşun yolcusudur hepsi. Hele ki bir de şoförlerin hası, alemin ablası Nebahat vardır ki hepsine candan da yakın. Ah bir de gönlünü yakan şu Komiser Derman’ın aşkı olmasa.

 

Nebahat mecbur kalmıştır erkek işi yapmaya, bütün gün direksiyon sallamaya. Yüreğini bilenler peşinden ölüme dahi giderler de, haset edenlerin tuzağı çoktur. Hele ki Handan, Türk sinemasının Suzan Avcı’sı misali Ali Cengiz oyunu eder ve dolmuş durağındaki herkesin ekmeğine kan doğrar. Öyleydi böyleydi derken lüzum varmı sonunda iyilik kazanır diye söylemeye?

 

Hayalleri büyük, kendileri küçük bu İstanbul kadar renkli karakterleri çizerken genç yazarımız, sahnemizden Yeşilçam’a selam durmuş saygıyla. Merhum Sezer Sezinler, Kenan Parslar, Erol Taş ve Kadir Savunlar, Ahmet Tarık Tekçeler ve diğerlerine. Nurlarda uyusunlar. Yad ederiz hepsini. Ederiz etmesine de, öte yandan genç kuşak seyircilerimizin bu yeri dolmaz oyuncuları ve Yeşilçam’ı bilmesini, sevmesini hedefleriz. Söylediğimiz gibi yazarımız genç gözleriyle bakmış geçmişe ve dökmüş repliklere. Siz canım seyircilere de koltuğa kurulup bizimle beraber kâh çok şen şakrak, kâh çok duygulu bir yolculuğa çıkmak düşüyor. Hadi beklemesin Nebahat ablamız, işte sesleniyor; Aksaray, Aksaray, Aksaray…

 

- "ŞOFÖR NEBAHAT" HABERİ OKUMAK İÇİN buraya TIKLAYIN

 

 

11 OCAK PERİEMBE - 20:00 / KARASU KONFERANS SALONU: KADIN AKLI ERKEK AKLI

 

Eğlenirken, düşünmenize gerek yok, zaten bu hepimizin hikayesi! Aynı gezegende yaşamamıza rağmen neden bu kadar farklıyız? Bütün suç kromozomlarda mı? Kadın ve erkek konuşurken neden frekanslar farklı titreşiyor, iletişim sistemi çöküp aradığımız kişiye şu anda ulaşılamıyor cevabı alıyoruz? Kadın konuşuyor, erkek anlamıyor. Erkek konuşuyor, kadın anlamıyor. Yoksa biz aynı dili mi konuşmuyoruz? Her şeye rağmen Tiyatro Ak’la Kara erkekler ve kadınlar hakkında konuşmaya, konuşurken güldürmeye devam ediyor…

 

- "KADIN AKLI ERKEK AKLI" HABERİ OKUMAK İÇİN buraya TIKLAYIN

 

 

BİLET TEMİNİ: İSPİROĞLU KIRTASİYE ve VOLKAN MEDYA...

Oyun Günleri ise salon girişinden temin edilebilir.