-
ATAKAN TEMEL, 14 YILDIR HAKKINI ARIYOR (izle):
...
2007 yılında hiçbir tebligat yapılmadan ahşap baraka ve ahırı ile duvarların yıkılarak arsasının işgal edildiğini ve üç belediye başkanının da tüm girişimlerine rağmen sorununa çözüm bulmadığını iddia eden Karasu Kuzuluk Mahallesi sakinlerinden Atakan Temel, arsasından geçirilen asfalt yolu bir kez daha dubalarla kapattı ve renkli filelerle önlem aldı.
Annesine ait olan arsanın hakkını 2011 yılında aramaya başladığını belirten Atakan Temel, “O yılki belediye yönetimi, mağduriyetimizin giderileceğini söyledi. Ama bu sözler vaatte kaldı. 350 bin lira param vardı. Arsamıza ev yapma girişiminde bulundum. Fakat 80 metre karelik arsamın işgal edildiğini öğrenince şok oldum” dedi.
Dört yıl boyunca yazışma ve dilekçelerle 2015 yılına kadar hakkını aradığına vurgu yapan Temel, “Dilekçelerime ve CİMER şikayetlerime cevap alamadım. Yerel gazeteye haber yaptırınca görüşmeye çağırıldım. Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da eski başkan Ahmet Genç gibi bana söz verdi ve evimi yaptıracaklarını söyledi” diye konuştu.
SEN MUHATABIM DEĞİLSİN
Mehmet İspiroğlu döneminde de çözüm bulunmadığını dile getiren Atakan Temel, “Arsamdan geçen yol asfalt yapılmadan önce, göreve gelen Belediye Başkanı İshak Sarı’nın yanına gittim. Fakat belediyenin maddi durumu yok gerekçesiyle beni mahkemeye gitmem konusunda yönlendirdiler ve Başkan İshak Sarı bana ‘Sen muhatabım değilsin, arsa sana ait değil’ dedi. Arsa anneme ait ve ben de varisiyim. Vatandaşa böyle cevap verilir mi” ifadelerini kullandı.
Mülkiyet hakkını kullanarak işgal edildiğini iddia ettiği arsasını dubalarla çevirdiğini söyleyen Atakan Temel, “İshak Sarı başkanlığındaki belediye de dilekçelerime yanıt vermedi. Durumu ombudsmana yazdım. Kamu deneticileri kurulu olan ombudsman beni haklı buldu. Ama bu kararı, belediyeye tavsiye niteliğinde kaldı. Yaptırım olmadı” dedi.
BENİM GİBİ ÇOK KİŞİ VAR
Karara göre ya takasa sokulması ya da kamulaştırma yapılması gerektiğine dikkat çeken Temel, “Ben vicdanlı biriyim. Asfaltı söktürmedim, yola duvar yapmadım. Dubalarla çevirdim ve hakkımı arıyorum. Ombudsman kararını umursamıyor belediye. Karasu’da benim durumumda olan onlarca insan var” diye konuştu.
Arsası için takas veya kamulaştırma yapılmayan Temel, “Belediyenin maddi durumu yoksa, arsama çözüm bulamıyorsa 15 milyonluk sahil projesini nasıl yapıyorsunuz? Bir palmiye ağacına 8 bin lira nasıl veriyorsunuz? Bir elektrik direğine 10 bin lira nasıl veriyorsunuz? Makam odası varken başkana 250 bin liraya özel oda nasıl yaptırabiliyorsunuz? Karasu’nun geleceğini düşünen yönetim bu boş harcamayı yapmaması lazım” şeklinde konuştu.
“Yasalardaki boşluğu kullanarak kamulaştırılmadan insanların arsasına çöküyorlar ve bu kişilerin sayısı fazla” diyen Temel, “Dubaları encümen kararıyla da polis zoruyla da sökemediler. Bir tane ceza bile yazamadılar. Çünkü ben haklıyım. Sesim gür çıkıyor ve bundan rahatsız oluyorlar” dedi.
ALGI YAPIYORLAR
Karasu’da sahte sosyal medya hesaplarıyla algı değişikliği yapılmaya çalışıldığını da söyleyen Temel, “Belediye resmi hesabında beni engellediler. Sibel Yılmaz, eski adı Aleyna Kaçar olan Arslan Gökçe ve Ahmet İmamoğlu isimli sahte hesaplarla yorumlar yazarak algı değiştirmeye çalışıyorlar. Üç beş hesapla hoca ilçeye algı yapamazsınız” sözlerini kullandı.