Karasu Aktar Baharat İşletmecisi Özgür Batur, her yıl olduğu gibi bu sonbaharda da kış çayı hazırlıklarını tamamladı. Batur, çayın tamamen taze ve bu yılın mahsulü bitkilerden elde edildiğini belirterek, “Canlı renkli bitkiler hem daha etkili hem de daha şifalıdır. Bizim için tazelik, en önemli kalite göstergesidir” ifadesini kullandı.

İÇİNDE YOK YOK!

Özgür Batur, “Gribal enfeksiyonlara, boğaz iltihaplarına, bademcik rahatsızlıklarına ve öksürüğe iyi gelen bitkilerden oluşturulan karışımda gülhatmi çiçeği, hibiskus, zencefil, zerdeçal, kabuk tarçın, ebegümeci, aynısefa, nar çiçeği, havlucan, adaçayı ve aromatik papatya yer alıyor. Gülhatmi çiçeği zaten bronşit rahatsızlığına ve öksürüğe çok iyi gelir. Hibiskus ise tam bir C vitamini deposudur. Ihlamuru da karışıma mutlaka ekliyoruz. Hem tadı güzelleştiriyor hem de etkisini artırıyor” dedi.

NASIL HAZIRLANMALI?

“Hazırlanışı ise oldukça pratik” diyen Batu, “Büyük bir demlikte ıhlamurun içine bir avuç karışımdan ekliyoruz, bir taşım kaynatılıp 10 dakika demlenmeye bırakılıyor. Ballı ya da şekerli şekilde içilebilen bu karışımın günde üç defadan fazla tüketilmemeli. Bu karışımın idrar arttırıcı özelliği olduğu için sizin toksinleri atmanıza da fayda edecek. Ayrıca sizi terletecek, bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve vücut direncinizi arttıracak. Böylelikle çok ciddi anlamda şifalar elde edeceksiniz” diye belitti.

ÜÇ GÜNDE YENİLENMELİ

Batur son olarak, çayın ertesi gün aynı şekilde içine su eklemeden var olan suyuyla ısıtılarak tüketilebileceğini ve üç günlük periyotlarla taze hazırlanmasının en iyi sonucu verdiğini sözlerine ekledi. Karasu halkı, soğuyan havalarda bu karışımla hem şifa bulmayı hem de doğal bir rahatlama sağlamayı umut ediyor.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

N V T 1687

Karasu Aktar Baharat (2)