-

Türkiye’nin 81 şehrinde tam kapanmaya 29 Nisan Perşembe günü saat 19:00’da geçilecek ve 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05:00’da sona erecek. Bu süreler içerisinde tam süreli sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

KÜÇÜK ESNAFA YEDİ GÜN

Bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar, haftanın yedi günü 10:00 – 17:00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlar, araç kullanmadan, yürüme mesafesindeki bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidebilecek. Bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar ile online sipariş firmaları, evlere servis şeklinde satış da yapabilecek.

SÜPER MARKETLERE ALTI GÜN

Zincir marketler ve süper marketler ise Pazar günü kapalı olacak. Haftanın altı günü saat 10:00 – 17:00 arası açık olacak.

YEME-İÇME PAKET SERVİSİ

Restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme-içme yerleri sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek. Yeme-içme yerleri ile online yemek sipariş firmaları, 13 Mayıs Perşembe gününe kadar 24 saat esasına göre paket servisi yapabilecek. Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte ise saat 01:00’e kadar paket servis yapabilecek.

EKMEK SIKINTISI YOK

Ekmek üretimi yapan fırın ve unlu mamul işletmeleri ile ekmek satan bayiler açık olacak. Vatandaş, adresine en yakın ve yürüme mesafesindeki fırınlara araç kullanmadan gidecek. Sokak aralarında araçla ekmek satışı yapılmayacak.

KONAKLAMA ŞARTI

Konaklama tesisleri sadece zorunlu durumlara bağlı olarak seyahat izin belgesi alan kişilere hizmet verebilecek. Bunun dışında rezervasyon kabul edilmeyecek ve izin belgesi olmayan kişilere konaklama hizmeti verilmeyecek.

VEFA GRUBU SAHADA

Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki ileri yaş gruplarındaki veya ağır hastalığı olan vatandaşların 112, 155 ve 156 numaraları üzerinden bildirdikleri temel ihtiyaçları VEFA Sosyal Destek Gruplarınca karşılanacak.

SEYAHAT KISITLAMASI

Şehirler arası seyahatlere zorunlu haller dışında izin verilmeyecek. E-devlet kapısındaki İçişleri Bakanlığı’na ait E-BAŞVURU veya ALO 199 sistemleri üzerinden yapacakları başvurular ile seyahat izni başvurusu yapılabilecek.

Uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu ulaşım aracıyla seyahat edecek kişilere biletleme işlemi yapılmadan önce mutlaka seyahat izin belgesinin olup olmadığı kontrol edilecek. HES kodu sorgulaması muhakkak yapılacak. Kapasitenin yüzde 50 oranında yolcu taşınabilecek.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir sitede görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır sitelere itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.