Salı günü Nisan Ayı Olağan Meclis toplantısı 16 madde ile gerçekleştirildi. Toplantıda encümen üyeliğine gizli oy usulü iki meclis üyesi seçildi. Yapılan oylamada encümen üyeliğine 20 oy ile Sezai Aşık ve 16 oy ile Oktay Yazıcı seçildi.

İHTİSAS KOMİSYONLARI

Meclis maddesinde yer alan; 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 24. maddesi: “İhtisas komisyonları, Belediye meclisi, üyeleri arasından en az üç en fazla beş kişiden oluşan ihtisas komisyonları kurabilir. Komisyonların bir yılı geçmemek üzere ne kadar süre için kurulacağı aynı meclis kararında belirtilir. İhtisas komisyonları, her siyasi parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşturulur. İl ve ilçe belediyeleri ile nüfusu 10.000'in üzerindeki belediyelerde plan ve bütçe ile imar komisyonlarının kurulması zorunludur” hükmüne istinaden ihtisas komisyonlarına beş üye seçimi yapıldı.

AÇIK OYLAMA

Açık oylama usulü yapılan seçimde, Çevre ve Sağlık Komisyonu’na İsmet Yavuzyiğit, Sezai Aşık, Ali Şakar, Şakir Şen ve Hasan Hocaoğlu, Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu’na Sabri Aslanbay, Ali Şakar, İsmail Karakaş, Mehmet Genç ve Mehmet Albayrak, İmar Komisyonu’na Hüseyin Emanet, Hüdaver Ağun, İsmet Yavuzyiğit, Mustafa İngenç ve Fatih Şentürk, Plan ve Bütçe Komisyonu’na Murat Kaçar, Abdulkadir Şamlıoğlu, İsmet Yavuzyiğit, Cüneyt Taşkın Ekşi ve Oktay Yazıcı, Tarım Komisyonu’na Sezai Aşık, Zekeriya Durmaz, Mehmet Berberoğlu, Akın Çelik ve Mehtap Albayrak seçildi.

İSİMLER BELİRLENDİ

Hukuk Komisyonu’na Sabri Aslanbay, Abdülkadir Şamlıoğlu, Hüdaver Ağun, Çetin Ülker, İsmet Günaydın, Ulaşım ve Trafik Komisyonu’na Hüdaver Ağun, Leman Yanmaz, İsmail Karakaş, Mehmet Genç ve Hasan Hocaoğlu, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Komisyonu’na Hüseyin Emanet, Hüdaver Ağun, Yakup Ayar, Mustafa İngenç ve Fatih Şentürk seçildi ve kabule oylanarak gündemde geçti.

Güler Çınasoğlu’nun haberi