-

Yangın, Pazartesi günü akşam saatlerinde Kurudere Mahallesi Bıçkıdere mevkiinde ormanlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, çıkış nedeni henüz bilinmeyen yangın ormanlık alana yayıldı. Yangını fark eden vatandaşlar, itfaiyeye ihbarda bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerince kısa sürede müdahale edilerek yangın söndürüldü ve uzun süreli soğutma çalışması yapıldı. Yangın sonucunda dört dönümlük arazi küle döndü. Vatandaşların daha dikkatli olması ricasında bulunan Mahalle Muhtarı Hasan Emanet, “Ormanlar, bizim ve ülkemizin ciğerleri” sözlerine yer verdi.

Çocuklara kibrit, çakmak gibi yanıcı maddelerden uzak durulması konusunda uyarılması gerektiğini de ifade eden Muhtar Emanet, “Devletimize, itfaiye amirlerimize vatandaş olarak destek vermemiz, yardımcı olmamız gerekir. Yangınların oluşmaması için tüm hassasiyeti göstermeliyiz. Özellikle bahçelerde anızları ve çöpleri yakmamalıyız. Halkımıza bu tür yangınlarda desteklerinden dolayı itfaiye ekibine teşekkür ediyorum” dedi.