Erzurum Askeri Hastanesi’nde geçirdiği bir haftalık yoğun bakım mücadelesini kaybederek şehit olan 20 yaşındaki Salih Kan, yüzlerce Karasulu’nun gözyaşları eşliğinde toprağa verildi. 25 Mayıs Perşembe günü saat 23:00’da Sabiha Gökçen Havaalanı’nda karşılanan şehidin cenazesi, aynı gece baba ocağı olan Kurudere Mahallesi’ndeki hanesine getirildi. Burada şehit Salih Kan’ı mahalle sakinleri gözyaşlarıyla karşıladı.

 

26 Mayıs Cuma günü Cuma Namazı’na müteakip Kurudere’de kılınan cenaze namazıyla 20 yaşındaki şehit Salih Kan toprağa verildi. Kan’ın babası Ali Kan’ın acısı yüzünden okunurken, şehidin ağabeyleri Ahmet ve Osman Kan’ın da zorlukla ayakta durduğu görüldü. Şehidin kıyafetlerini giyen ağabeyi ise, cenazeye katılan yüzlerce vatandaşın yüreğini burktu.

 

 

Şehit Salih Kan’ın cenaze töreninde Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, askeri erkan, gaziler, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar ve AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, çok sayıda vatandaşla birlikte saf tuttu. Şehit Kan, cenaze namazının kılınmasının ve helallik alınmasının ardından aile kabristanlığına defnedildi.

 

KURUDERE'YE ŞEHİT ATEŞ İDÜŞTÜ haberi okumak için tıklayın