Edinilen bilgilere göre kaza sabah saat 07:30 sıralarında meydana geldi. Adapazarı istikametinden Karasu istikametine seyir halindeki aracın şoförü, iddiaya göre direksiyon başında uyuyunca kaza meydana geldi. Kontrolden çıkan araç Tuzla Mahallesi ışıklar mevkiine yakın bir yerdeki beton santrali civarında yoldan savrularak taklalar attı.

 

Kazada emniyet kemerlerinin takılı olduğu belirlenen ve ön koltukta oturan 2 kişi hafif yaralanırken, arkada oturan ve isimleri henüz belirlenemeyen 3 kişiden 2 si olay yerinde hayatını kaybetti. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Arka koltukta oturduğu belirlenen yaralı şahıs önce Karasu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

 

Kaza sonrası, araç sürücüsünün arka koltukta oturdukları belirlenen ve kazada hayatını kaybeden iki kişiyi tanımadığını söylediği, ölen şahısların ise kimliklerinin olmaması nedeniyle otopsilerinin de yapılamadığı öğrenildi. Jandarma kazada ağır yaralanan ve ölen gençlerin kimlik tespiti için tahkikat başlattığı, kazayla ilgili soruşturmanın da devam ettiği belirtildi.

 

[17:02] ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU:

 

Tuzla Mahallesi ışıklar mevkiine yakın bir noktada meydana gelen akzada hayatını kaybedenlerin kimliklerinin belli olduğu ve cenazelerinin, ölüm sebebinin kesinlik kazanması için Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği öğrenildi. Takla atan araçta, arka koltukta oturdukları öğrenilen ve hayatını kaybeden isimler şöyle: Mustafa Toprak (20) ve Doğan Erbeyi (23).