-

Karasu Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından “Namazla Diriliş” adlı söyleşi programı düzenlendi. İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut’un konuk olduğu söyleşiye Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, İlçe Müftüsü Bektaş Günay, İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Murat Çetin, cami imam hatipleri, ilçe müftülüğü personelleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Yoğun katılımın sağlandığı programda Yeşilköy Mahalle Camii İmam Hatibi Yunus Demirci, Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu. Ardından İlçe Müftüsü Bektaş Günay, programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Günay’ın konuşmalarının ardından İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Murat Çetin’in seslendirdiği şiir, büyük ilgiyle dinlendi. Çetin’in ardından konuşmacı Yazar Ahmet Bulut söz alarak kendine has anlatımı ile gerçekleşen “Namazla Diriliş” konulu konferansta namazın önemi anlattı.

Konferans salonunu dolduran yüzlerce kişi, Ahmet Bulut’un hikâyelerle desteklenen anlatımını dinlerken duygu dolu anlar yaşadı. Yazar Ahmet Bulut, vermiş olduğu konferansta namazın genç, yaşlı, hasta demeden kılması gerektiğinin, insanın ihtiyaç duyduğu her şeyi namazda bulabileceğinin altını çizdi.

Konferansında sık sık yaşadığı olaylardan örnek veren Ahmet Bulut, yoğun katılımcının olduğunu, bu katılımdan büyük mutluluk duyduğunu da sözlerine ekledi. Kültür ve sanat etkinliklerinin imkânlar doğrultusunda devam edeceğini belirten Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut’a teşekkürlerini sundu.

Yaklaşık iki saat süren konferansın ardından Yazar Ahmet Bulut, okurları için kitaplarını imzaladı. Yazar Bulut, böyle bir program düzenlendiği için Belediye Başkanı İshak Sarı’ya ve İlçe Müftüsü Bektaş Günay’a teşekkür etti.