-

Pazartesi günü Türk Kızılay Karasu Koordinatörü Adem Ekşi, “Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” dolayısıyla Türk Kızılay gönüllüleriyle birlikte Atatürk Bulvarı’nda kurulan kan bağışı aracına ziyarette bulundu.

Gönüllü kan bağışçılarına duyarlılıklarından ötürü teşekkürlerini ileten Adem Ekşi, kan bağışının sürekliliğinin önemine değindi. “Vatandaşlarımızı, her zaman olduğu gibi tekrar kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” diyen Ekşi, “Kan sadece insandan elde ediliyor ve kimyasal ortamlarda, laboratuvarlarda üretilmiyor” şeklinde konuştu.

DOKTORLARIMIZ ÇARESİZ

Hastaların acil ihtiyaçlarının karşılanması için kan bağışının büyük önem taşıdığına vurgu yapan Türk Kızılay Karasu Koordinatörü Ekşi, “Trafik kazaları ve acil ameliyatlar haricinde normal ameliyatlarımızı ötelemek durumunda kalıyoruz. Bu da bizi çok üzüyor” ifadelerini kullandı.

“Hastalarımız, hastanelerimizde acı çekiyor” şeklinde değinen Adem Ekşi, “Yöneticilerimiz, doktorlarımız çaresiz. Bu nedenle halkımıza tekrar duruyu yapmak istiyorum. Belki, her hafta yaptığımız çağrılar bıktırıcı gelebilir. Ama inanın ki zor durumdayız” sözlerine yer verdi. Ekşi ve gönüllüler, ziyarette bulunduğu sırada kan bağışında bulunmayı da ihmal etmedi.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.