-

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Eğitim Bir-Sen Karasu Başkanlığı Karasu’da bir ilke imza attı. Pandemi dolayısıyla bir araya gelemeyen Eğitim Bir-Sen Karasu Başkanlığı üyeleri adına Eğitim Bir-Sen Karasu Başkanı Furkan Enşici, Antalya’da yangından etkilenen ormanlara 100 fidan bağışında bulundu.

24 Kasım Öğretme Günü’nün geçen yıl olduğu gibi bu yılda da Pandemi gölgesinde geçtiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Başkan Furkan Enşici, “Gönlümüz istiyor ki değerli öğretmenlerimizin bu gününde de bir arada olalım, hasbihal edelim. Maalesef ki salgın şartları buna el vermiyor” dedi.

TEMİZ BİR GELECEK, YEŞİL BİR DÜNYA

“Bir araya gelemesek de üyelerimizin dertlerine, sıkıntılarına ortak olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuşan Furkan Enşici, “Bu yıl, üyelerimiz adına ülkemizde yaşanan orman yangınlarının etkisini aza da olsa hafifletmek adına Eğitim Bir-Sen Karasu ailesi olarak Orman Genel Müdürlüğü’ne Antalya’da dikilmek üzere 100 fidan bağışında bulunduk” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin asli görevinin çocukları geleceğe iyi bir şekilde hazırlamak olduğu kadar onlara temiz bir gelecek de bırakmanın önemli görevlerinden biri olduğuna da vurgu yapan Enşici, “Bu anlamda fidan bağışında bulunarak gelecek nesillerimize temiz ve yeşil bir dünya bırakmayı amaçlıyoruz. İnanıyorum ki, bu fidanlarımız hem öğretmenlerimizin hem de yangın afetinde mağdur olan bölge halkının ve canlıların yüreklerinde yeşerecek” sözlerine yer verdi.