-

Yaklaşık iki ay önce doğalgaza dönüşüm işlemi için Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılan ihaleye kimsenin girmemesi üzerine ikinci ihale yapıldı. 20 Aralık’a kadar çalışmalara başlanması şartı konulması üzerine kaybedilen iki ayın ardından aralık ayı ortasında İnönü İlkokulu ile Fatih Sultan Mehmet İlk ve Ortaokulu’nun ortak kalorifer kazanı söktürüldü.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce söküm talimatı verilen kazan, ana sınıflarıyla birlikte aynı binada eğitim gören Aziziye İlkokulu ve İnönü İlkokulu, Fatih Sultan Mehmet İlk ve Ortaokulu ile Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu’nun öğrencilerini mağdur etti. Çalışmanın bir hafta içerisinde tamamlanması beklendiği belirtildi. Yakın zamanda Gazi İlk ve Ortaokulu ile Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde de dönüşüm amacıyla kalorifer kazanının söküleceği öğrenildi.

Veliler, hava sıcaklıklarının sıfırın altına düştüğü günlerde böyle bir çalışmanın yapılmasına tepki gösterdi. Sınıflara tüplü sobanın konulacağını öğrenen veliler, durumun tehlikeli olduğuna dikkat çekti. Dönüşüm çalışmasının kış mevsimi gelmeden ya da sömestr tatilinde yapılması gerektiğini söyleyen veliler, yaşanacak olası bir kaza karşısında endişeli olduklarını belirtti.