-

142TAŞINMAZA YÖNELİK BASIN AÇIKLAMASI (izle):

...

Ekim ayı meclis toplantısında oylamaya sunulan ve oy çokluğu ile kabul edilen 142 taşınmazın vergi ve SSK borçlarına mahsuben satışına yönelik madde sonrası Karasu ve il basınında çeşitli açıklamalar yapıldı. Başkan Sarı, açıklamaların ardından Karasu basınıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen basın toplantısında 142 taşınmazın satışına yönelik yapılan açıklamalara yanıt veren Sarı, merak edilen ve kendisine yöneltilen sorulara da yanıt verdi. Başkan Sarı, basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

AHLAKA MUGAYİR SİYASET YAPILIYOR

“142 taşınmazın satışı son günlerde suiistimal edilmeye ve ahlaka mugayir siyasete konu edilmeye başlandı. İş, kamuoyunu yanıltmaya dönük bir çalışma halini aldı. Bu nedenle detaylı bir açıklama yapma gereği duyduk.

Mecliste de arz ettiğim gibi bu satış işlemi sadece Karasu Belediyesi tarafından yapılan bir işlem değil. Kocaali, Akyazı, Serdivan, Erenler belediyeleri ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi de bu işlemi yaptı. Yapılmaya da devam edilecek.

Kişisel iş ve hesaplar nedeniyle bu konu kamuoyunda tutulmaya çalışılıyor. Bir örnek vereyim; bir mahallede kahve avlusunda yapılan kahvehane ve misafirhane olarak kullanılan yer var. Karasu Belediyesi üzerine tescilli yer, bizden ücretsiz talep edildi. Ücretsiz verilmesi mümkün değil.

ŞAHSİ HESAPLARI VAR

Bu ve buna benzer yerleri Belediye gibi devlet teşekkülü olan ilgili kurum ve bakanlıklara aktaracağız. Maliye’ye veya Milli Emlak’a geçirilecek bir yer neden köpürtülüyor. Bazı kişiler, ufak şahsi hesapları için siyaseti de yanına alarak köpürtüp duruyorlar.

Devlete 52 milyon lira vergi ve SSK borcumuz var. Üzerinde sağlık ocağı, cami veya okul olan arsaları boşaltıp da satmıyoruz. Belediye kendisine ait olan arsaları istese satar. Ama biz bunu yapmıyoruz. İlgili kurumların bağlı olduğu yerlere devredeceğiz. Örneğin diyanete, milli eğitime ya da sağlık bakanlığına. O kurumlar da alıp başkasına satmayacak, kurum binaları hizmet vermeye devam edecek.

BU BİR FIRSAT

Karasu Belediyesi bir fırsatı kaçırmak istemiyor ve borca mahsuben arsaları devredeceğiz. Böylece borçtan kurtulacağız ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Hacizler kalkmayınca araçları ve arazileri istediğiniz gibi değerlendiremiyorsunuz. Borç faizleri yüzünden ayda 450 bin liraya yakın paramız İller Bankası tarafından kesiliyor. Borç biterse ayda 450 bin lira kasamıza girecek ve hizmete devam edeceğiz.

Bu konuyu köpürten kişiler Karasu Belediyesi’nin hizmet etmesini istemeyen, belediyenin yerinde saymasını isteyen ve bizim başarısız görünmemizi amaçlayan kişiler. İl merkezinden açıklama ve eleştiriler geliyor. Size ne? Sadece Karasu’da mı yapılıyor bu uygulama? Türkiye’deki belediyeler bu fırsatı değerlendirse onlar da yapacak.

BU RAHATSIZLIK NİYE?

Mezarlık alanını Maliye’ye devredince, Maliye’de ilgili kurum veya bakanlığa devredince oradaki ölüleri kimse çıkarıp başka bir yere nakletmeyecek. Bu rahatsızlık niye? Çünkü bazı kişilerin bu yerlerle alakalı ileriye dönük hesapları var.

LİSTE ORTADA

Listede yer alan taşınmazların nitelikleri listede var. Bakıldığında bu yerlerin zaten devredilmesinin bir zararı olmayacak. Üzerinde yapı olanları da kimsenin boşalttığı falan yok. Belediye olarak biz boşaltmış mıyız? Devlet neden boşaltsın? Bu endişe neden?

ARSA SATIŞI YOK

Listedeki yerlerin tamamı ilgili kurum, bakanlıklara devredilecek. Bunun karşılığında da borcumuz silinecek. Şahıslara satılması gibi bir durum söz konusu değil. Kimse kamuoyunu yanıltmasın. Ortada bir arsa satışı yok. Belediye tarafından kullanılmayan arsaların, başka kurum binaları olması nedeniyle kullandıkları arsaların kendilerine devredilmesi.

Belediye’yi devraldıktan sonra piyasa borcunu kapattık ama devlet borcuna takılıp kaldık. Onu kapatmak da mümkün değil. 52 milyon lira kolay kapatılacak bir meblağ değil. Böyle kapanacak. Bu konuyu da köpürtenlerin Karasu’yu zerre düşündüklerine inanmıyorum. İlçeye hizmet edilsin diye bir kaygıları olmayan kişiler.

YETİŞMEME SEBEBİ

Bu taşınmazların satışının daha önceki meclise yetişememesinin sebebi ise arsalarda şahıs hacizleri bulunması. Belediye’nin taşınmazları üzerinde hacizler vardı. Ödedik ve kaldırdık. Devlet, hacizli araziyi kabul etmiyor. Sadece şahıs haczi değil kurum haczi de istenmiyor”