-

Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir program düzenlendi. Atatürk Anadolu Lisesi’nde üstlendiği anma programına Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanı İshak Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Haluk Çınarbay, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Programın sunuculuğunu Atatürk Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Emrah Aydoğdu ile Aslı Bayır üstlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Yasemin Koç yaptı.

ŞİİR ve GÖSTERİLER

Atatürk’ün hayatına ve başarılarına değinen Yasemin Koç’un konuşmasının ardından Atatürk’ün hayatını anlatan video izletildi. Ardından Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Alper Yıldız, “O gün” adlı şiiri okudu. Öğrencilerin “Atatürk” konulu orotoryo gösterisi ise büyük beğeniyle izlendi. Karasu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Mehmet Yıldız’ın sunduğu Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği zeybek oyunu ise ilgiyle izlendi.

Karasu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Sümeyye Depe, “Bir resim yap çocuğum” şiirini okudu. Daha sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türküler, koro eşliğinde müzik öğretmenleri tarafından seslendirildi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla gerçekleştirilen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edilmesiyle program son buldu. Dereceye giren öğrenciler ise şöyle sıralandı:

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

Liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci Karasu Anadolu Lisesi öğrencisi Zeliha Karataş, ikinci ŞÜİAA Lisesi öğrencisi Pelinsu Böber, üçüncü ise Karasu Anadolu Lisesi öğrencisi Kayra Arslan oldu.

Ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci Yuvalıdere Ortaokulu öğrencisi Berensu Şile, ikinci Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencisi Buket Ecmel, üçüncü ise Sezi Eratik Ortaokulu öğrencisi Eren Hakan oldu.

İlkokullar arası resim yarışmasında birinci Yalı İlkokulu öğrencisi Ecrin Ayşe Şentürk, ikinci Aziziye İlkokulu öğrencisi İpek Birol, üçüncü ise Yalı İlkokulu öğrencisi Halil Doğa Eşkin oldu. Öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle program son buldu.