Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’ya açık mektup ile mesaj gönderen Karasu Belediyesi eski başkanlarından Sedat Büyük, çalışmaları desteklediğini, haksız yere maaş alan kişilerin belediyeden uzaklaştırılmasını olumlu bulurken bazı konularda da hatalı davrandığına dikkat çekti.

 

Büyük, mektubuna, “Sayın Başkan, bir yıllık görev süresi içinde yaptığın tüm işleri değerlendirdiğimde, ilçe merkezi içerisindeki çalışmalarını kalpten destekliyorum. Özellikle Belediye’de iş yapmayan ve haksız yere maaş alanların görevine son vermeni de takdir ediyorum” diyerek başladı. Açık mektubunda belediye bünyesinde işe alınan personel konusundaki görüşlerini de dile getiren Büyük, şu ifadeleri kullandı:

 

Gelelim işe aldığın personel değerlendirmene. Hakikaten çok şaşırdım, sanki diploman avukatlık değil de psikoloji diploması. Özellikle İsmail Karakaş kardeşimizi başkan yardımcısı yapman bunların hepsine değer. Bu nedenle senin için derin bilgisi olan bir hoca arıyorum ve nazar değmesin diye okutacağım.

 

Sen, bugüne kadar Sedat Büyük ağabeyini dinledin bundan sonra da dinleyeceğine inanıyorum. İsmail Karakaş'ın kıymetini bil hatta makamına bir masa daha koy yan yana otur da vatandaşla nasıl konuşulurmuş örnek al” Belediye Eski Başkanı Sedat Büyük, açık mektubunun devamında şu ifadeleri kullandı:

 

ADAM GÖNDERMİŞSİN

 

"2019 yazında işine son verdiğin oğlum, deniz kenarında 15 sandalyesi olan bir açık hava sineması yeri kiraladı. Çıkarttığın zorlukları, yaptıklarını yüzüne karşı da anlatırım da bir tanesini burada anlatayım: Akşam 21:30’da sinema başlıyor. Ancak sahilden sorumlu AK Partili olan uzun saçlı kardeşimiz gelerek, ‘En erken saat 20:00’da sandalyeleri getirip koyacaksınız. Film bitti mi sandalyeleri şu binanın yanına kaldıracaksınız. Buzdolabı koyamazsınız, gündüz hiç bir şey gözükmeyecek’ dedi. Kendisine ‘Git, bak Sedat Büyük'ün oğlunun yerine, etrafına bez germiş mi?’ denmiş.

 

Ahmet Genç arkadaşıma, Adem Filizfidanoğlu'na ve Başkan Yardımcısı Hilmi Erbatan'a da anlatıldı. Baktım buna uyarsam babası, amcaları ve bütün Karakaşlarla 55 yıllık abilik, arkadaşlık ve dostluğumuz var ayıp olacak, aman bir laf gelmesin diye kimseye bahsetmedim.

 

HEPSİNDEN HABERİN VAR

 

İsmail Karakaş kardeşimiz, sohbetlerinde freni boşalmış bir kamyon gibi gidiyor. Senin de Belediye Başkanı olarak bunlardan haberin muhakkak var. Halen daha çekindiğin yerlerden, işyerlerinden gayri resmi işgaliye aldırmak için İsmail Karakaş'ı görevlendiriyorsun.

 

Anlamadığım mesele şu Sayın Başkan; üç belediye başkan yardımcın var. Bunlardan biri zamanında belde belediye başkanlığı yapmış bir arkadaşımız. Diğeri daha önce belediye başkan yardımcılığı yapmış, deneyimli ve Kocaali Belediyesi’nden geri almakla çok iyi yaptığın bir kardeşimiz.

 

En önemlisi hukuk diploması olan ve iktidar partisinin başkanısın. Arkanda Ali İhsan Yavuz ve değerli hizmetleri başarılı bir şekilde yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce varken İsmail Karakaş' ı bu göreve neden verdin? Muhakkak bir bildiğin vardır.

 

BİR FIKRA İLE BİTİREYİM

 

Padişahın oğlu, babasına ‘Ben falancanın kızını seviyorum, evlenmek istiyorum’ diyor. Baba da yaverini gönderiyor, kızı babasından istiyor. Babası da, ‘Yok benim kızım sarayda yapamaz, öyle yaşantıya alışmamış, başına bir şey gelir’ diyerek bir türlü kızı vermiyor. Ve yaver, padişaha durumu anlatıyor. Padişah şaşırıyor ve başka bir yardımcısını gönderiyor.

 

O da kızın babasına gidip ‘Ulan, sen nasıl kızını padişahın oğluna vermezsin?’ deyip babayı darp ediyor, dövüyor. Kızın babası, ‘Tamam, tamam vereceğim. Beni bırakın’ deyince ve bu sefer padişah yardımcısı, kızın babasına ‘Padişahımızın yaveri daha önce gelip sana ‘kızını istiyoruz’ diye anlatmadı mı?’ diyor. Kızın babası da ‘Anlattı, anlattı ama senin gibi böyle anlatmadı’ diyor…

 

Sedat Büyük

Karasu Belediye Eski Başkanı