-

EĞİTİMCİLERDEN KAN BAĞIŞINA BÜYÜK DESTEK (izle):

...

Adapazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıldönümü münasebetiyle Türk Kızılay tarafından düzenlenen kan bağışı etkinliğine Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geniş bir katılım ile destek verildi. Atatürk Bulvarı’nda yer alan kan bağış aracına gelen eğitimciler, sırayla kan verdi. Ayrıca kan bağışında bulunan eğitimci ve vatandaşlara birer sağlık kiti de hediye edildi.

DAHA ÇOK İHTİYAÇ VAR

Türk Kızılay Karasu Koordinatörü Adem Ekşi, “Karasu ilçesi, kan bağışına olan duyarlılığıyla her zaman dikkat çeken ilçelerin başında geliyor. Karasu’da eğitim camiası da müdürler, idareciler ve öğretmenler olarak büyük destek verdiler. Vatandaşlarımızdan da büyük teveccüh var” dedi.

“Kan büyük bir ihtiyaç. Türk Kızılay olarak kana her zamankinden daha büyük bir ihtiyaç var” diyen Ekşi, “Acil ameliyatlar dışındaki diğer ameliyatlar ötelenmek zorunda kalıyor. Vatandaşlarımıza bir kez daha kan bağışına karşı duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

CANA KAN KATMAK İSTEDİK

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ise “Bugünden tam 100 yıl önce atalarımız kanlarıyla, canlarıyla mücadele verdi. Şehrimizi bize bırakabilmek için büyük fedakarlık gösterdiler. Biz de bugün vefa borcumuzu ödemek adına bir kampanya düzenledik” diyerek etkinlik hakkında bilgi verdi.

Turhan, “Eğitimciler olarak hem çocuklarımıza, hem gençlere hem de velilerimize örnek olabilmek adına bir farkındalık oluşturmak ve 100 yıl önce bize bir vatan bırakmak için kan döken atalarımızın aziz hatıraları adına birlik ve beraberliğimizi kan bağıyla perçinlemek, yaşamak ve yaşatmak için ‘Cana Kan’ sloganıyla kampanyaya destek olduk” ifadelerini kullandı.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.