Yakın geçmişi bilenler hatırlar. TBMM başörtüsü yasağını CHP nin ret oy vermesine rağmen kaldırdı. Mecliste sonuç alamayan CHP derhal anayasa mahkemesine başvurarak meclis kararının iptalini istedi. Bunlar yapılırken CHP genel başkanı yine Sayın Kılıçdaroğlu yani aynı CHP idi.

Şimdi gündemde bir resim, bir açılış töreni ve yine aynı Kılıçdaroğlu ’nun iki tarafında iki tane başörtülü kızımız. Ama tiyatroda bir şey gözden kaçmış. Oradakilerin hepsinin başında koruyucu baret var. Hatta Sn. Kılıçdaroğlu ‘nun başında bile var. Ama o iki başörtülü kızımızın başında baret yok. Başörtüsü üstüne sanki baret takılamaz. Ya da tiyatro öyle

Elbette zaman içinde insanın fikri değişebilir. Ama çıkıp bunu milletin önünde deklere etmesi gerekmez mi? “Ben ve arkadaşlarım yıllarca başörtülülere zulüm yaptık. Onların en doğal haklarını gasp ettik. Hak ettikleri okullara aldırtmadık. Hatta okulların haricindeki alanlarda da başörtülüleri mahvettik. Bu uygulamayı yaptırabildiğimiz insanları da milletvekilli ile ödüllendirdik. Keşke yapmasaydık. İnşallah bir daha yapmayacağız.” Gibi bir açıklamada bulunsalar emin olun bütün gücümüzle alkışlar ve ülkemizin geldiği noktadan dolayı da çok sevinirdik.

Ama olayda bir samimiyet görmediğimiz gibi, milletimizi çocuk yerine koyup iktidarı ele alıp, kaldıkları yerden, daha da şiddetli uygulama ile devem etme amaçlarından hiçbir şüpheniz olmasın. Belki de bir daha Ak parti gibi bir oluşumun çıkıp ta bu zulümlere son vermesini engelleyecek tedbirleri bile almışlardır.

İkna etme odalarında Anadolu’nun mazlum insanına yapılan zulümler, başı örtülü diye hastanelerde rapor bile verilmeyen, okulların bahçelerine bile sokulmayan daha burada saymakla bitiremeyeceğimiz gayri insani uygulamaların kaynağı olan CHP önce halkın önünde özür dilemelidir. Yoksa yaptığı çocuk kandırmak gibi bir şeyden farksızdır.