-

Karasu Özel Eğitim Uygulama Okulu (1. Kademe) tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Green Park Cafe ve Restaurant’ta bir kahvaltı programı düzenlendi. Programda Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Okul Müdürü Furkan Enşici, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Sorumlusu Rabia Örs Karataş ve Ufuk Ayan, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci hazır bulundu.

Kahvaltı programında bir arada bulunan öğrenciler, palyaçolarla birlikte doyasıya eğlendi. Öğrencilere balon hediye eden protokol, onlarla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Programda Okul Müdürü Enşici bir selamlama konuşması yaptı.

Enşici’den sonra söz alan İlçe Kaymakamı Dr. Helvacı ise, “Engelsiz çocuklarımızın anneleri büyük fedakarlık gösteriyor. Emeklerinizden ötürü teşekkür ediyorum. İlçemizde böyle bir okulun olmasından ötürü çok mutluyum. 29 öğrencimizin 28’i de devamlı olarak okuluna geliyor. Bir öğrencimiz ise evinden eğitim görmek durumunda. İlçemize 2. Kademe okulun kazandırılması için de İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Çetin Turhan çalışmalarını yürütüyor” dedi.

Kaymakam Dr. Helvacı’nın ardından Belediye Başkanı Sarı da bir konuşma yaptı. Başkan Sarı, “Bu kahvaltıda öğrencilerimizle birlikte olmak bizim için de çok kıymetli. Samimiyetle söyleyebilirim ki en değerli kahvaltı programlarımızdan biri. İlçemize böyle bir okulun kazandırılması, böyle bir yatırım yapılması dolayısıyla devletimize de şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı.