KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün'ün haberi  /  Kamera: Nevtan Angün


 

Yaklaşık 20 gün önce maske üretimine başlayan ve Sakarya’da üretim yapan ikinci okul olan Karasu Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üretimde rekor bir sayıya ulaştı. Seri üretime geçilmesinin ardından öğretmen ve velilerin özverili çalışmasıyla 185 bin adet maske sayısına ulaşan meslek lisesine siparişler gelmeye devam ediyor. Elde edilen üretim sayısı ile Meslek Lisesi, Sakarya’da en çok üretim yapan okul oldu.

 

Tarih tekerrür etti

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, maske üretiminde büyük özveri ve mesai gözetmeden görev alan öğretmen ile velileri, kurtuluş mücadelesinde cephane taşıyan kadınlara benzeterek “Emeklerini asla ödeyemeyiz. Bugün de virüse karşı savaş veren ülkemiz, yine kadınlarımızın özverisi ile galip geliyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu rekor sayı da tamamen onların eseridir” dedi. Üretimi yerinde inceleyen Turhan, Okul Müdürü Başaran ve üretimde görevli öğretmenlerden detaylı bilgi aldı.

 

Standardın üzerinde kalite

 

Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Canan Başaran, seri üretim makinasının işleyişi hakkında bilgi verdi ve üretilen maskelerin belirlenen standart 75 gram maskenin üzerinde bir ağırlıkta, standardın üzerinde kalitede maske ürettiklerini de sözlerine ekledi. Başaran, “Bu da virüse karşı tedbir konusunda önemli bir koruma ortaya koyuyor. Bu rekor sayıya ulaşmamızda ve kalitenin üzerinde üretim yapmamızda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Çetin Turhan ile ekibimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Diğer okullardan destek

 

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmedlatif Şahin de ziyaret sırasında Turhan’a eşlik etti. Şahin, Toplum Yararına Çalışan Projesi kapsamında görev alan ve diğer okullarda çalışan personelin de üretime katkı sağladığını ve okulların kapalı olması nedeniyle maske üretiminde bizzat görev aldıklarını belirtti. Şahin, “Üretim, tamamen diğer okulların da verdiği destekle gerçekleşiyor. Karasu’da bir tür imece usulü üretim olduğunu görmekteyiz. Bu sayede günlük 10 bin adet maske üretiliyor” ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR: