“Farklılıklar içinde birlik” isimli Erasmus Plus projesi kapsamında; Manavpınarı İlkokulu’ndan 2 öğretmen ve 5 öğrenciden oluşan ekip 17-22 Mart 2024 tarihleri arasında Romanya’daki eğitimlerini başarıyla tamamlayarak yurda döndü.

Romanya’da bulundukları süre boyunca öğrenciler okçuluk, mini bowling, bahçe satrancı, Angry Birds, havalı silahlarla hedef vurma ve Romanya’nın geleneksel oyunu “Oina” gibi farklı spor dallarını deneme fırsatı buldu. Aynı zamanda kültürel gezi kapsamında Romanya’nın başkenti Bükreş’i ziyaret edip Parlemento Sarayı’nı ve eski Bükreş’i gezme fırsatı da buldu. Kont Drakula’nın Şatosu olarak bilinen Bran kalesine de çıkan öğrenciler burada da fotoğraf çektirdi.

Son gece yapılan veda partisinde öğrenciler ülkemizi en iyi şekilde temsil ettikleri ve spor etkinliklerinde gösterdikleri çabalar için katılım sertifikaları ve madalyalarını aldı. Bambaşka bir ülkede öğrencilerine açtıkları yeni ufuklarla ülkelerine dönen öğretmenler ise Mayıs ayında kendi okullarına gelecek yabancı misafirlerini ağırlamak için çalışmalara şimdiden başladı.

Manavpınarı Ilkokulu Romanyadaki Eğitimlerini Tamamladı 1 (6)

Manavpınarı Ilkokulu Romanyadaki Eğitimlerini Tamamladı 1 (5)

Manavpınarı Ilkokulu Romanyadaki Eğitimlerini Tamamladı 1 (4)

Manavpınarı Ilkokulu Romanyadaki Eğitimlerini Tamamladı 1 (2)

Manavpınarı Ilkokulu Romanyadaki Eğitimlerini Tamamladı 1 (3)

Manavpınarı Ilkokulu Romanyadaki Eğitimlerini Tamamladı 1 (1)