-

KARGENÇ, AB projesi "Du Motion"ın Avrupa Birliği Erasmus+ aracılığıyla sağlanan fonlarla ortak finanse edilen ve Hırvatistan Cumhuriyeti Sivil Toplum Kuruluşları Ofisi'nin desteğiyle yaklaşık 300 bin Euro değerinde hibe desteği alan spor programının konferansına katılım sağladı.

240 gönüllü ve 200’den fazla spor kulübünün katılım sağladığı geniş bir gönüllülük anketi ile bir milyon iki yüz bin kişiye ulaşıldı. Konferansın açılışı Dubrovnik Belediye Başkanı Mato Franković ve Dubrovnik Spor Derneği Genel Sekreteri ve “Du Motion” Projesinin Direktörü Alen Bošković tarafından yapıldı.

KARGENÇ Başkanı Ersel Aydın, Hırvatistan Olimpiyat Komitesi, Spor ve Turizm Bakanlığı, Du Motion ve Mostar Koşu yarışları ve Dubrovnik Gönüllü Merkezi temsilcileri, Hırvatistan'da gönüllülük ve yerel spor yarışmaları konulu panellere katıldığını belirtti.

Hırvatistan'da insanların sadece yüzde 4'ünün gönüllü faaliyetlere katıldığına vurgu yapılarak ve bu durumun iyileştirilmesi için çok fazla fırsat olduğuna dikkat çekildiğini dile getiren Aydın, “Du Motion ile birlikte uygun bir yasal çerçeve oluşturmak ve yerel, bölgesel ve ulusal düzeylerde aktörleri daha iyi birbirine bağlamak ve sporda gönüllülerin örgütlenmesinde iyi bir uygulama örneği vurgulandı” dedi.

AB projesinde Hırvatistan, Bulgaristan, İtalya, Polonya, İsveç ve Türkiye'den gelen elçiler ile yakın zamanda düzenlenen Dubrovnik yarı maratonunda yer alan genç gönüllülerin deneyimlerini de paylaştığını ifade eden Ersel Aydın, “Konferans, bu projenin sporda gönüllülüğün daha da geliştirilmesine katkıda bulunacağı, diğer paydaşları aktif olarak katılmaya ve deneyimlerini paylaşmaya teşvik edeceği umuduyla sona erdi” diye konuştu.