KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi



Uzaktan eğitim, ülke genelinde 31 Ağustos Pazartesi günü başladı. Ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma, Karasu’da da adeta can simidi görevi görecek. İlçe merkezi ve çevre okullarda kurulan EBA erişim noktaları ile öğrenciler, uzaktan eğitim alabilecek.

 

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, herhangi bir sebepten dolayı uzaktan eğitim alamayan veya interneti, bilgisayarı ve tableti olmayan öğrenciler için her okulda EBA erişim noktaları kurulduğunu belirtti.

 

Hiçbir öğrencimizin ‘Bende internet veya bilgisayar yok’ dememesi için tüm tedbirlerimizi aldık” diyen Turhan, “Öğrencilerimiz, kendi okullarında EBA erişim noktalarını kullanarak uzaktan eğitimini alabilecek. Dersinin olduğu saatte okuluna gidebilir ve rahatça bilgisayar başından eğitimini alabilir” ifadelerini kullandı.

 

B, C, D PLANLARI HAZIR

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın B, C, D planlarının da hazır olduğuna dikkat çeken Çetin Turhan, “Yüzyüze eğitimin başlayamaması durumunda, EBA erişim noktaları can simidi olacak. Kapasite yetmezse Karasu’daki kapalı okullarımızı da geçici olarak açıp buralarda EBA erişim hizmeti vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

 

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, son olarak “Okullarımızda ve bilgisayar odalarında her türlü pandemi önlemi alındı. Dezenfektan ve maskeler hazır. Sosyal mesafeler oluşturuldu ve çocuklarımızın sağlığı için bilgisayarlar, klavyeler, fareler düzenli temizleniyor. Velilerimiz, gönül rahatlığıyla çocuklarını EBA erişim noktalarına gönderebilir” diye konuştu.