-

Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu doğrultusunda Karasu’daki okullarda maske, dezenfektan ve temizlik ile ilgili yapılan düzenlemelerin incelenmesi sonucu 28 okul, “Okulum Temiz Belgesi” almaya hak kazandı.

Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda Salı günü saat 10:30’da belge takdim programı düzenlendi. Programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Taşkıran ve belge almaya hak kazanan okul müdürleri ile müdür vekilleri hazır bulundu.

Programın sunuculuğunu Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu Tetkik Görevlisi ve Toki Demokrasi Ortaokulu Müdür Yardımcısı Sinem Akkuş üstlendi. Okul temiz belgesi takdim edilmeden önce Çetin Turhan, bir konuşma yaptı.

Sürecin zorlu olduğuna vurgu yaparak sözlerine başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Turhan, okul müdürlerine hitap ederek, “Mutfakta siz çalıştınız. Yürekten söylüyorum; hepinizin emeğine sağlık. Hijyen şartlarının iyileştirilmesi ve kontrol kılavuzu kapsamında Karasu üzerine düşeni yaptı” ifadelerini kullandı.

Bütün okulların süreci yaşadığını da ifade eden Çetin Turhan, belge takdimi için almaya hak kazanan okulları iki gruba ayırdıklarını belirtti. “Yaptığımız bütün çalışmalar en başta çocuklarımız içindi” şeklinde konuşan Turhan, “Bir eğitimci olarak her yerde örnek ve rol model olmayı düşünen biz de sağlık temizlik ve hijyen konusunda da bir örnekliği ortaya koyduk” dedi.

Turhan’nın ardından söz alan Şube Müdürü Mehmet Taşkıran ise, “İlçemiz ve memleketimiz için aslında küresel anlamda bir tehdit oluşturan bu hastalık yönüyle dünya ve insanlık için bertaraf olması duasıyla emeği geçenlere teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi. Okul Müdürü Turhan, Şube Müdürü Taşkıran ve Sinem Akkuş, okul müdür ve müdür vekillerine belgelerini takdim etti.

Okulum Temiz Belgesi alan okullar:

  1. Adatepe İlkokulu
  2. Adatepe Ortaokulu
  3. Aziziye İlkokulu
  4. İnönü İlkokulu
  5. Karasu Anadolu Lisesi
  6. Karasu İmam Hatip Ortaokulu
  7. Karasu Zübeyde Hanım Anaokulu
  8. Kızılcık İlkokulu
  9. Kızılcık Ortaokulu
  10. Manavpınarı İlkokulu
  11. Manavpınarı Ortaokulu
  12. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu
  13. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu
  14. Mesleki Eğitim Merkezi
  15. Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu
  16. Sezi Eratik Ortaokulu
  17. Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu
  18. Şehit İsmail Hakkı Yılmaz İlkokulu
  19. Şehit İsmail Hakkı yılmaz Ortaokulu
  20. Şehit Oktay Demirci İlkokulu
  21. Şehit Oktay Demirci Ortaokulu
  22. Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi
  23. Toki Demokrasi İlkokulu
  24. Toki Demokrasi Ortaokulu
  25. Yalı İlkokulu
  26. Yassıgeçit İlkokulu
  27. Yassıgeçit Ortaokulu
  28. Yuvalıdere Ortaokulu