-

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM YÜCE’NİN MESAJI:

Sakarya’mızın değerlerini bilen, akıllı, vizyonlu, yarınlar için ışık gibi parlayan öğrencileri bir tatil sürecine giriyor. Pandemi şartlarında, tedbirler eşliğinde geçen bir dönemin ardından enerjilerini toplayıp yeni bir döneme hazır hissedecekleri bir tatil olmasını umut ediyorum.

Öyle ki, şartlara uyum sağlayıp öğrenmeye uygulamaya gayretle devam eden, enerjisini her zaman yerinde tutabilen öğrencilerimizi öncelikle tebrik ediyorum. Çok kıymetli ailelerimizden istirhamımız, çocuklarımızın başarısını ödüllendirmeleri ve onlara mutlu olacakları bir tatil fırsatı sunmalarıdır.

Elbette ki başarıyı tam anlamıyla sağlayamayan çocuklarımız var ama maç henüz bitmedi. Onların da ikinci dönemde derslerine ve ödevlerine sıkı sıkı sarılarak durumu düzelteceğinden kuşkumuz yok. Rica ediyorum, onları da heyecanla, mutlulukla geçecek bir tatille ödüllendirelim.

KARASU KAYMAKAMI DR. AHMET NACİ HELVACI’NIN MESAJI:

Sevgili öğrencilerimiz, değerli öğretmenler ve saygıdeğer velilerimiz; 2021- 2022 eğitim öğretim yılının birinci dönemini tamamlamış bulunuyoruz.

İlçemizde bugün 11.290 öğrenci karne alıyor. Pandemi koşullarında zorlu bir eğitim öğretim dönemini tamamlayan, geleceğimizin umudu, ülkemizin istikbali olan öğrencilerimizin ve onları hayata hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini, başarılarının ve azimlerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim konusunda söylediği “Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize, görecekleri tahsil ne olursa olsun, özellikle ve her şeyden önce, Türkiye´nin istiklaline, kendi benliğine, bütünlüğüne, milli ananelerine düşman olan unsurlarla mücadele etme gereği öğretilmelidir” Sözünü hiçbir zaman unutmadan eğitim konusunda daha çok çalışmalıyız.

Sevgili öğrenciler, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönem boyunca ortaya koyduğunuz gayret ve çalışmaların sonucunda karnelerinizi alıyorsunuz. Karne heyecanınıza içtenlikle katılıyor, sizlerle birlikte aynı heyecanı yaşıyoruz. Notlarınız ne olursa olsun, umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak tatilinizi iyi geçirin.

Başarının yolu herkese açıktır, yeter ki siz hedefinizi doğru tespit edin ve ona göre planınızı yapın. Eğitimde yeniliğe, gelişime ve dinlemeye her zaman açık olun. Ara tatil boyunca Covid-19’la mücadelede alınan tedbirlere ve kurallara uyarak bol bol eğlenmenizi, dinlenmenizi ve kaliteli zaman geçirmenizi diliyorum. Her zaman söylediğimiz gibi kitap okumayı ise asla bırakmayın.

Saygı değer öğretmenler, Eğitim ve öğretimde başarının temel sırrı, sistemli, planlı çalışma ve disiplindir. Disiplini baskı olarak değil gelecekte sizlerin başarısı ve mutluluğu için okul idaresinin planlaması olarak değerlendirmelisiniz. Sağlığınıza dikkat edin ve okuma alışkanlığınızı geliştirin. Karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı eğitim anlayışımız ve bu anlayış doğrultusunda sizlerin sosyal ortama hazırlanması sürecindeki gayretlerimiz birçok problemin aşılmasında önemli rol oynayacaktır. Kıymetli Veliler; Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır.

Çocuklarımızı sadece dönem veya yılsonunda aldıkları notlarla değerlendirmeyiniz. Bazı öğrencilerin karnelerinde arzu edilmeyen notlar olabilir. Bunları çocuklarımıza yansıtmadan nedenleri üzerinde kendimizi sorgulayarak, sorunların kaynağına ulaşma ve çözüm yollarını aramamız gerekiyor. Çocuklarımızın ikinci dönemde eksiklerini tamamlayıp daha başarılı olmaları öğretmenleri ile iletişim içerisinde birlikte hareket edip, onlara vereceğiniz destekle mümkün olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizi yarınlara taşıyacak olan öğrencilerimizi ve onları hayata hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ediyor, mutlu ve huzurlu bir yarıyıl tatili geçirmelerini diliyorum.

KARASU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇETİN TURHAN’IN MESAJI:

Değerli meslektaşlarım; 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı yarıyıl tatili başlıyor. Sizler, sadece öğrencilerimizin gönüllerine dokunmak suretiyle değil bütün bir topluma yön veren kutsal bir mesleği icra etmektesiniz. Fedakârca gösterdiğiniz gayretler, her türlü takdirin üzerindedir. 1.dönemin sağlıklı, huzurlu ve başarılı geçmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Milli değerlerimizi özümsemiş, hür iradesiyle değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirmek en önemli hedefimizdir. İnanıyoruz ki sizler daha çok çalıştıkça, geleceğimiz çok daha aydınlık ve güçlü olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizi yarınlara taşıyacak olan öğrencilerimizi ve onları hayata hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ediyor, mutlu ve huzurlu bir yarıyıl tatili geçirmelerini diliyorum.

Kıymetli velilerimiz; öğrencilerimizin karnelerindeki notlar, sadece bir dönemi ifade eden akademik değerlendirmeleri kapsamaktadır. Çocuklarınızı karne notları ile değerlendirmek eksik olacaktır. Çocuklarımızın akademik başarısının yanında sosyal, sanatsal ve sportif başarılarını da önemsemenizi sizlerden rica ediyorum. Unutulmamalıdır ki beceriye dönüştürülmeyen bilgi bir gün unutulmaya mahkumdur. Çocuklarımızın sahip olduğu milli ve manevi değerlerin yüksek olması ilk hedefimiz olmalıdır. Bu tatilde onları bilimsel ve kültürel yönden besleyecek aktivitelere öncülük etmenizi öneriyorum. Öğrencilerimizin tablet, televizyon ve sosyal medya başında geçirilen zamanlarla değil, akraba, eş-dost ziyaretleriyle; her anlamda kendilerini geliştirebilecekleri gezilere katılmalarına rehberlik etmenizi temenni ediyorum. Eğitime vermiş olduğunuz destek için sizlere şükranlarımı sunuyorum.

Sevgili öğrenciler; sizleri bitirmiş olduğunuz eğitim öğretim dönemi vesilesiyle tebrik ediyor, 15 günlük bu ara tatilde eğitim öğretim hayatınıza ara vermemenizi temenni ediyorum. Hayat çok güzel bir kitap. Okumayı asla bırakmayın. Yeni yerlere gidin, doğayı keşfedin, sosyal ve sportif etkinliklere katılmaya çalışın ve bol bol kitap okuyun. Unutmayınız ki karnenizdeki notlar önemli; ama bu notlardan daha önemli olan şey, ailenize, vatanınıza ve medeniyetinize layık bir insan olmak. Hayatın sonsuz hazinesinden en üst düzeyde istifade etmeniz ümidiyle, iyi tatiller diliyorum.