-

MEB tarafından yayımlanan genelge gereği Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurumlarda 11 Ocak Pazartesi günü itibariyle bazı kursların yüz yüze eğitimle açılmasına karar verildi. Bu kapsamda Karasu Halk Eğitimi Merkezi (HEM) tarafından da yapılacak değerlendirmeler sonucu bazı kurslar açılacak.

Alınan bilgilere göre Karasu Halk Eğitimi Merkezi, Pazartesi gününden itibaren yapacağı değerlendirme sonucu bir kurs programı belirleyecek. Kursların 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma izin saatlerine denk getirilmesi amaçlanıyor.

SAATLERE UYULACAK

Genelgeye göre 65 yaş üzeri vatandaşların katılabileceği kurslar hafta içi saat 10:00 ile 13:00 arasına denk getirilecek. 20 yaş altı vatandaşların kursları ise hafta içi saat 13:00 ile 16:00 saatleri arasına denk getirilecek. Mahallelerde bulunan kurs binalarında yüz yüze eğitimler, program değerlendirmesi sonucu başlatılabilecek. Karasu’da spor tesislerinin uygunluk durumuna göre kurslar açılacak.

BU KURSLAR YOK

Mesleki açık öğretim lisesi ile açık öğretim imam hatip lisesinin yüz yüze alan dersleri, uzaktan eğitim yoluyla devam ettirilecek. Örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları da açılmayacak.