Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kimya alanında ilk kez kutlanan 7 Nisan Dünya Kimya Günü dolayısıyla elementler merdiveni açıldı ve alan duvarlarına öğrenciler tarafından kimya konulu çizimler ve yazılar asıldı. Elementler merdiveninin açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, Şube Müdürü Servan Sever, Karasu’nun çeşitli ortaokullarından öğrenciler ve Fen öğretmenleri katıldı. Kurdele kesiminin ardından davetlilere kimya alanı merdivenleri ve koridorlarındaki çalışmalar tanıtıldı ve öğrencilere tanıtım videoları izletilerek çeşitli deneyler gösterildi.

 

Kimya Teknolojisi Alan Şefi Yalçın Şamasor, “7 Nisan Dünya Kimya Günü’nü, Sakarya’da ilk kutlayan okul olacağız. Bölümümüz 1999 yılında açıldı. 16 yıldır el becerisine sahip öğrenciler mezun ederek, kimya sektöründeki işletmelere kalifiye personel de yetiştirmiş olduk. Kimya bölümünden mezun olan öğrencilerimiz, gittikleri üniversitelerde bile bu kadar donanımlı laboratuvarların olmadığını söylüyor. Bu noktada müdürümüz Ali Salim’in de payı büyüktür. Müdürümüzden ne istediysek temin etmiştir. Kendisine teşekkür ederiz” dedi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun ise, “Bir ilke imza atan ve bunu Karasu’ya kazandıran kimya alanı öğretmenlerimizi, okul müdürümüzü ve idarecilerimiz ile öğrencilerimizi tebrike diyorum. Bu güzel laboratuvarlarda geleceğin kimyagerleri yetişecek. Bu alanda hepimizin taşın altına elimizi koyması lazımdır” ifadelerini kullandı. Okul Müdürü Ali Salim, “Kimya alanı öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kimya alanımız, Sakarya sıralamasında üst sıralarda bulunuyor. Bunda da alan öğretmenlerimizin payı büyüktür” dedi.

 

Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kimya alanı öğrencilerinin sunduğu kimya deneyleri, ortaokulu öğrencilerinin beğenisini kazandı. Deneyler sırasında Kimya Teknolojisi Alan Şefi Yalçın Şamasor, alan öğretmenleri Erdinç Sevgi, Sinan Demirel, Tuğba Kar, Hüsnü Uzun ile okul idarecileri de hazır bulundu. Deneyler sonrasında öğrencilere çeşitli ikramlar sunuldu.