-

Kırmızı olarak nitelendirilerek Sakarya’nın riskli iller arasında yer olması nedeniyle ilde Koronavirüs tedbirleri kapsamında sıkı çalışmalar yürütülüyor. Sakarya’nın normalleşme sürecine girebilmesi ve haritanın mavi olması için bir yandan yetkililer çalışmalarını yürütürken diğer yandan öğrenciler, büyüklerine daha duyarlı olmaları noktasında çağrıda bulunuyor.

Karasu Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri, gerçekleştirdikleri “Sakarya mavi olsun” adlı etkinliğiyle ilçede dikkat çekti. Minik öğrenciler, Sakarya haritasını maviye boyayarak evlerinin camlarına yapıştırdı ve vatandaşlara, kurallara uymaları noktasında daha hassas davranmalarını gerektiğini noktasında çağrıda bulun.

Sakaryalılara, “İçinde bulunduğumuz bu zor zamanlardan bir an önce kurtulmak ve daha güzel yarınlara kavuşmak için haydi sizde bize destek olun” diyerek çağrıda bulunan Okul Müdürü Zehra Türkoğlu Kuba, “Minik öğrencilerimiz ile ‘Bize yakışanı yapalım maviliklere koşalım’ sloganıyla bir çalışma başlattık. Miniklerimiz mavi renge boyadıkları harikatı evlerinin camlarına asarak farkındalık oluşturdu. Haydi Sakarya, Mavi haritayı sende evinin, işyerinin camına asarak kampanyamıza destek olabilirsin” şeklinde konuştu.