KARASU KAYMAKAMI AZİZ MERCAN'IN MESAJI:

 

‘’Kıymetli öğretmenlerim, Tüm Türkiye’de olduğu gibi Karasu’da da Öğretmenler Günü’nü kutlamanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Bizlere evrensel doğruları öğreten, aidiyetimizi güçlendiren, bilginin erişilmesinde ve kullanılmasında rehberlik eden öğretmenlerimize sadece bugün değil her zaman devlet ve millet olarak müteşekkiriz. Ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve daha müreffeh hale gelerek çağdaş ülkeler arasında hak ettiği yerini alması, ancak ve sadece sizlerin fedakârca bilgi üretmeniz ve çocuklarımıza, gençlerimize aktarmanızla mümkün olabilecektir.

 

Dolayısıyla, sizler dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundasınız. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk “Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak Öğretmenlerdir” diyerek medeniyet yarışında en önemli gücün siz Öğretmenlerimiz olduğuna işaret etmiştir.

 

Öğretmenlik sadece okulda değil, hayatın her safhasında örnek davranışlar sergileyen erdemli kişilerin mesleğidir. Unutmayalım ki eğitim ordumuzun yüklendiği sorumluluk öylesine önemlidir ki yoğurup şekillendirdiği nesillerin başarı veya başarısızlıklarında öğretmenlerimizin verdiği eğitimin izleri görülecektir. Bu düşüncelerle kendisini mesleğine adanmış öğretmenlerimiz var oldukça eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz noktalara kısa sürede ulaşacağımızdan hiçbir şüphe duymuyorum. Bu duygularla sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden siz Değerli Öğretmenlerimin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Görevi başında şehit olan Öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum”

 

KARASU BELEDİYE BAŞKANI MEHMET İSPİROĞLU'NUN MESAJI:

 

“Öğretmenlerimiz, her alanda yenileşmeyi savunan, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı büyük bir sabır ve özveri ile yetiştiren, onların kalplerine sevgi, saygı ve hoşgörü tohumları ekerek milli birlik ve beraberlik olgumuzu güçlendiren, yarınlarımızı oluşturan dönüşüm mimarlarıdır” ifadelerine yer verdi.

 

Mesajında, Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenliğin; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslek olduğunu vurgulayan İspiroğlu; “Öğrenme ve öğretme sürecinde en önemli görevi yerine getiren öğretmenlerimiz dünyanın en kutsal mesleğini icra etmektedirler. Bu yönüyle, öğretmenlik fedakârlık isteyen saygın mesleklerin başında gelmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, milli  birlik ve beraberliğimizin teminatı, geleceğin ışık saçan aydınlık nesillerini büyük bir sabır ve özveri ile yetiştiren siz değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, görevi başında şehit olmuş ve ebediyete intikal etmiş şehit öğretmenlerimize Allahtan rahmet, yıllarca hizmet ettikten sonra emekliye ayrılmış öğretmenlerimize sağlık ve huzur dolu bir hayat, mesleğine yeni başlamış öğretmenlere başarılar diliyorum”

 

KARASU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇETİN TURHAN'IN MESAJI:

 

"Bugün, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin en seçkin günü olan Öğretmenler Günü’dür. Bu özel günün, tüm öğretmenlerimize ve  eğitim camiamıza kutlu olmasını diliyorum. Cumhuriyetimizin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

 

Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bugüne bütün imkânsızlıklara rağmen Türkiye´yi bu günlere taşıyan öğretmenlerimiz, yarınlarımızın mimarıdır. Hz. Ali; “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözüyle eğitimin ve öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekmiştir. Yine Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk; “´Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” ifadesiyle öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olmaktan öte üstlendiği sorumluluğa dikkat çekmektedir.

           

Toplumumuzda öğretmenlik mesleğinin çok seçkin ve özel bir yeri bulunmaktadır. Bu öneme binaen, öğretmenlerimize hak ettikleri değerin verilmesi gerekmektedir. Çünkü  toplumumuzun şekillenmesinde öğretmenlerimiz en başta gelmektedir. Türk toplumunda, öğretmen hakkı, ana-baba hakkıyla bir tutulmuş ve kutsal sayılmıştır. Öğrencilerini geleceğe hazırlayan öğretmen, öğrencilerinin gözünde ana ve baba kadar değerlidir, kutsaldır.
       

Bu vesileyle, başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere, bugün aramızda olmayan öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü, içtenlikle kutluyor ve aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum"